DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2018. március 19. hétfő, József napja van. - Holnap Klaudia napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
cegkivonatmost.hu
 
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

oldal:1/63 bejegyzés:10/621

Felkészült a rendkívüli helyzetekre a katasztrófavédelem »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.19. 13:40
Felkészült a rendkívüli helyzetekre a katasztrófavédelem
A napokban kialakult szélsőséges időjárás okozta Pest megyei helyzetet is értékelték mai ülésükön a katasztrófavédelmi szakemberek. Az értekezleten többek között megtárgyalták az idei év legfontosabb feladatait, valamint elemezték az aktuális ár- és belvízvédelmi helyzet alakulását is.

Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest megyei védelmi bizottság elnöke hangsúlyozta: jól alakították át 2012-ben a katasztrófavédelmet, hiszen eredményeképpen 2013-ban olyan árvíztől mentették meg az embereket, amely előtte végigtarolta szinte egész Európát. A 2013-as hazai árvízi védekezés megmutatta, hogy a kormány olyan irányba viszi az országot, amely az itt élőknek a legjobb – emelte ki a kormánymegbízott.

Hozzátette, a napokban hazánkra lecsapott zord időjárás miatt szükség volt a megújult katasztrófavédelem hatékonyságára. A katasztrófavédők segítségének is köszönhetően azonban szerencsére nem történt tragédia a megyében, mondta végül Tarnai Richárd.

A Haza függetlenségéért és szabadságáért küzdöttek! »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.14. 15:42
A Haza függetlenségéért és szabadságáért küzdöttek!
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegtek március 14-én a Pest Megyei Kormányhivatal Városház utcai épületének díszudvarán. Az ünnepségen Tarnai Richárd kormánymegbízott mondott beszédet, majd megkoszorúzta az egykori Pest-Pilis-Solt vármegye képviselőinek emléktábláját.

A kormánymegbízott beszédében párhuzamot vont az 1848 márciusában megalakult Batthyány Lajos miniszterelnök vezette kormányt érő sajtókritikák és támadások, valamint a mai idők hasonló eseményei között. Kiemelte, hogy a különbség talán abban áll, hogy Széchenyi és Kossuth a haza függetlensége és szabadsága érdekében félre tudták tenni a vitáikat és ellentétüket, és a hazát fenyegető ellenséggel közösen tudtak szembeszállni.

A megemlékezés keretében a jelenlevők közösen énekelték el a  Himnuszt és a vecsési Balla Péter Népdalkör Kossuth nótákkal tette még emlékezetesebbé az ünnepséget.

Fogyasztóvédelmi Világnap »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.12. 15:15
Fogyasztóvédelmi Világnap
A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának Fogyasztóvédelmi Osztálya idén is részt vesz az Auchan Magyarország Kft. Fogyasztóvédelmi Világnap alkalmából tartott eseményén.

Március 23-án (pénteken) 10:00-12:00 óra között, kilenc Auchan áruházban (Törökbálinton, Maglódon, Csömörön, Szigetszentmiklóson, Budaörsön, Solymáron, Dunakeszin, Budakalászon és Fóton) minden kedves érdeklődőt várnak a szakemberek. A vásárlók a kötetlen beszélgetés alkalmával közvetlenül a fogyasztóvédelmi osztályon dolgozó kollégáktól kérdezhetek és konzultálhatnak velük.

Évi több mint 110 milliót spórol az állam »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.09. 13:43
Évi több mint 110 milliót spórol az állam
Évente több mint száztízmillió forint költségmegtakarítást eredményez az államnak a Pest Megyei Kormányhivatalban 2016 és 2018 között megvalósult energiahatékonysági fejlesztés. Az 1,44 milliárd forintos beruházás II. ütemének átadó ünnepségét március 9-én Monoron tartották, ahol Pogácsás Tibor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott adta át a projekt keretében megújult irattárat.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára ünnepi beszédében kiemelte, nagyon fontos, hogy az ügyfelek milyen minőségű hivatalok fogadják, majd rámutatott ennél még fontosabb az, hogy a betérőket milyen hozzáállással és szakértelemmel várják. Az állam, mint jó gazda – jelentette ki a térség országgyűlési képviselője – előteremti a szükséges forrásokat a fejlesztésekhez. Pogácsás Tibor hangsúlyozta, bízik benne, hogy az ügyfelek azzal az élménnyel távoznak majd ebből az épületből az ügyintézés után, hogy szakszerű, gyors és megfelelő kiszolgálást kaptak.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta, a beruházás több, mint 110 millió forintos megtakarítást eredményez a fenntartásban, melyet az államigazgatási rezsicsökkentésre tudnak fordítani. A kormánymegbízott utalt a kampányidőszakra is.  Vannak, akik a változás szót tűzték a zászlajuk, viszont változásra akkor van szükség a tanulóknál is – fogalmazott –, ha rossz az iskolai eredmény. Ha jó vagy kitűnő, akkor miért lenne szükség a változtatásra – tette föl a kérdést Tarnai Richárd?

A kormánymegbízott beszéde végén kiemelte: a monoriak gyarapodtak a településen is megvalósult energetikai beruházással.

Az eseményen a beruházás átadását jelképező nemzeti színű szalagot Pogácsás Tibor államtitkár, Zsombok László Monor polgármestere, valamint Tarnai Richárd kormánymegbízott közösen vágták át.

A Pest Megyei Kormányhivatal a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” tárgyú felhívás keretében 1,440 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. 2016 és 2018 között összesen 23 megyei helyszín 26 kormányhivatali középületén végeztek a beruházás keretében energiahatékonysági fejlesztéseket. A korszerűsítés részeként elsősorban homlokzati és padlásfödém hőszigeteléseket, nyílászárócseréket, gépészeti felújításokat, valamint napelemek telepítését valósítottak meg.

A kormányhivatal kiemelt célja az energiatakarékos, megújuló energiaforrást hasznosító, a kor igényeit kielégítő épületek üzemeltetése. Ezt a célt szolgálják a támogatásból megvalósuló fejlesztések. A modernizáció révén az épületek hatékonyabb energiafelhasználásúvá válnak, jelentős anyagi és energia megtakarítást eredményezve így az intézménynek, valamint komfortosabb, modernebb környezetet biztosítva a hivatalok szolgáltatását igénybe vevőknek. A fejlesztés eredményeképpen jelentősen csökken a légkörbe jutó CO2 mennyisége.

A középületek energiahatékonysági fejlesztéseinek Pest megyei helyszínei:

2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 3. 1082 Budapest, Kisfaludy utca 9.2760 Nagykáta, Gyóni Géza utca 11.2100 Gödöllő, Haraszti út 2/a.2700 Cegléd, Dohány utca 31.2013 Pomáz, Szmolnica dűlő 059/161072 Budapest, Nagydiófa utca 10-12.1141 Budapest, Komócsy utca 17.2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 60.2760 Nagykáta, Dózsa György utca 9.2600 Vác, Külső Rádi út 25.2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út 0180/6hrsz2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 1.1211 Budapest, Nagyduna sor 210001 hrsz1117 Budapest, Karinthy Frigyes utca 3.2700 Cegléd, Kossuth tér 7.2200 Monor, Nemzetőr utca 21.2300 Ráckeve, Lacházi út 34.2600 Vác, Arató utca 20.2310 Szigetszentmiklós, Leshegyi dűlő 0192/342000 Szentendre, Dunakanyar körút 1.2200 Monor, Deák Ferenc utca 4.2370 Dabas, Bartók Béla utca 52.

A Pest Megyei Kormányhivatal által megvalósítandó KEHOP-5.2.2-16-2016-00014 azonosító számú projekt forrását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Veszélyes gyermekruházati termékek és játékok »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.07. 13:02
Veszélyes gyermekruházati termékek és játékok
A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya hasonlóan a tavalyi évhez, idén is kiemelt figyelmet fordít a Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszerben, valamint a Közösségi Gyors Tájékoztatási Rendszerben szerepelő veszélyes, letiltott termékek ellenőrzésére.
A kép csak illusztráció

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a fogyasztóvédelmi ellenőrzésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a hivatal kiemelten fontosnak tartja, hogy a legkisebbek kezébe biztonságos és az egészségükre veszélytelen játékok és használati tárgyak kerüljenek. A családok érdekében tett intézkedéseknél a kormányhivatal munkatársai mindig körültekintően és szigorúan járnak el.

Így a 2018. január 1. óta lefolytatott ellenőrzések során a hatóság az alábbi veszélyes termékek (többféle játék baba, kisgyermek szandál, játék babakocsi, sellőt formázó játék baba, fényfüzér) forgalmazását tapasztalta.

A fenti termékek forgalmazása kínai üzletekben és kisebb játékboltokban történt.

A termékek további forgalmazását a Pest Megyei Kormányhivatal megtiltotta, a forgalomból kivonta és visszahívja, valamint a gazdasági szereplőket fogyasztóvédelmi bírsággal sújtja.

A veszélyes termékekről az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:

https://ec.europa.euhttp://fogyasztovedelem.kormany.hu/veszelyes-termekekhttp://www.piacfelugyelet.hu

Folytatódott az Önkormányzati Napok rendezvénysorozat »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.07. 12:38
Folytatódott az Önkormányzati Napok rendezvénysorozat
Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. 2016-ban indított, önkormányzatokat érintő fontos hálózati ügyek és kooperációs lehetőségek ismertetésére szolgáló rendezvénysorozatának legújabb állomása március 6-án Budapest volt. Az eseményen részt vett Kiss Attila, a Pest Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinetjének vezetője is.

Az önkormányzatokat érintő fontos hálózati ügyek áttekintése és az együttműködési lehetőségek számbavétele céljából szakmai rendezvénysorozatot indítottunk. 2016-2017 folyamán Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban és Gödöllőn láttuk vendégül az önkormányzatok és hivatalok képviselőit.

A rendezvénysorozat legújabb állomása 2018. március 6-án Budapest volt. A vendégeket Kiss Attila, a Pest Megyei Kormányhivatal kabinetfőnöke, Franz Retzer, az ELMŰ-ÉMÁSZ hálózati divízióért felelős igazgatósági tagja és Béres József, az ELMŰ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte.

Az ELMŰ Hálózati Kft. előadói olyan, közérdeklődésre számot tartó témákat mutattak be, mint a hálózatra való csatlakozás és bővítés folyamata, a hálózatkiváltások ismertetése, a kábelesítés hatásai és lehetőségei, a gallyazással kapcsolatos kérdések, valamint a közvilágítási ügyek és önkormányzati pályázatokkal kapcsolatos tapasztalatok, javaslatok.

A nagyszabású rendezvényen Pest megyei települések és budapesti kerületek polgármesterei, jegyzői és hivatali vezetői mellett a járási hivatalok képviselői is részt vettek. A program a szakmai előadások és a nagyobb horderejű témák áttekintése mellett eszmecserékre, egyeztetésekre és a napi kérdések megvitatására is lehetőséget biztosított.

(elmű-émász/pmkh)

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.02. 12:00
Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. március havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. március havi elérhetőségeiről.

 

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

(Pest Megyei Korményhivatal)

Új hivatalvezető Budakeszin »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.01. 08:10
Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára Dr. Major Miklóst nevezete ki március 1-jétől a Budakeszi Járási Hivatal vezetőjének. A kinevezési dokumentum átadásán dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is jelen volt.

Dr. Major Miklós 1978-ban született Esztergomban. Középiskolai tanulmányait szülővárosában végezte, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerzett jogi diplomát. Pályakezdőként Esztergom Város Polgármesteri Hivatalában helyezkedett el, majd 2012-től a Pest Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervénél dolgozott, 2014-től osztályvezetői pozícióban. 2015 júniusától a Budakeszi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettesi, valamint hatósági és gyámügyi osztályvezetői posztját töltötte be. Felsőfokú angol és középfokú német nyelvtudással rendelkezik.

Fotó: Botár Gergely

Kiállítás a kommunizmus áldozatainak emlékére a Pest Megyei Kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.02.27. 13:35
Kiállítás a kommunizmus áldozatainak emlékére a Pest Megyei Kormányhivatalban
A kommunizmus áldozatairól egy kiállítás megnyitásával emlékezett meg a Pest Megyei Kormányhivatal február 26-án a pesti Vármegyeháza díszudvarán. Az esemény díszvendége Kerényi Lajos piarista szerzetespap, egykori Gulag-fogoly volt, aki tavaly ünnepelte 90. születésnapját és pappá szentelésének 65. évfordulóját. A kiállítás megnyitón részt vett Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Tarnai Richárd köszöntőjének elején megemlítette, hogy bár szinte szibériai hidegben és vörös riasztás közepette kerül sor Budapesten erre az eseményre, mégis más ez a hideg, mint amit Kerényi Lajos atyának és fogvatartott társainak el kellett viselniük annak idején a Gulagon. Például egy külszíni kőfejtőben, mínusz 40-50 fokban, meleg ruha nélkül, rongyokban, kevés élelemmel és rossz szerszámokkal dolgoztatták sokszor mindhalálig az elhurcoltakat.

A szocializmus diktatúrája a független, szabad embert akarta megtörni és megsemmisíteni a XX. században, és most, miután láttuk a nemzeti szocializmus után a nemzetközi szocializmus tragédiát hozó történetét, tapasztalhatjuk, hogy az eszme örökösei mára eljutottak az elvek nélküli szocializmushoz. A kormánymegbízott kiemelte, hogy Kerényi Lajos atya élete is bizonyítja, hogy a kommunista diktatúra a testet ugyan megkínozhatta, de a lelket, amelynek létezését tagadta, nem tudta megsemmisíteni, vagy megtörni. A gyűlölet nem győzhet a szeretet felett.

Kerényi Lajos piarista szerzetespap beszédében saját szenvedéseire és megpróbáltatásaira is célozva a XX. század egyik nagy konvertitáját, Edit Steint idézte, aki úgy fogalmazott: „A Krisztus és az Antikrisztus közötti harcnak még nincs vége!” Lajos atya kifejtette, hogy ő ebbe a harcba látványosan belekerült, de igazából mindenki részt vesz benne. A tatai piarista gimnázium után katona, majd frontharcos lett, fogságba került és marhavagonban Szibériába vitték kényszermunkatáborba. Elmondása szerint a Szovjetunióban meg akarták szüntetni az emberségét, személytelenül egy számmal tartották nyilván. A táborban néhány társával elhatározták, hogy a kereszttel legyőzik a vörös csillagot.

Hazakerülve a fogságból pappá szentelték, betegekhez járt, majd a gyermekek oktatása miatt számtalanszor feljelentették. Püspöke a következő tanácsot és egyben bíztatást adta neki: „csak a lőtt területről kell visszavonulni, de csak amíg lövik”. A kádári szocializmus időszakában többször be akarták szervezni, kínozták. De azóta is járja a kórházakat, és lelki orvosként viszi az irgalmas Isten kegyelmét a haldoklóknak.

Felidézte Olty Vilmos vérbíróval való találkozását, aki a halálos ágyán neki gyónta meg bűneit. Ezekre az élményeire is alapozva Lajos atya vallja, hogy „nem látok meghalni embert Isten nélkül”. A megnyitó díszvendége a következő gondolatokkal zárta beszédét: „Ne legyünk megalkuvók, ha felkészültek vagyunk Krisztus pártján, akkor a szép, az igaz és a jó győzni fog!”

Az „Egyházi személyek a GULAG és GUPVI táboraiban” kiállítás megnyitót Imre Zsolt, a Dunakeszi Járási Hivatal vezetője tárogató játékával tette még felemelőbbé, zongorán kísérte és énekelt Simon Mária a Váci Fehérek Templomának kántora.

Megérkeztek az elektromos autók a Pest Megyei Kormányhivatalba »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.02.23. 13:42
Megérkeztek az elektromos autók a Pest Megyei Kormányhivatalba
Három új elektromos autóval gyarapodott a Pest Megyei Kormányhivatal flottája, a környezetbarát gépjárművek ma érkeztek meg a kormányhivatalba. A tisztán villamos energiával működő gépkocsik kulcsait Tarnai Richárd kormánymegbízott vette át Ugron Gáspártól, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától.

A kormány az infrastruktúra kiépítése és az elektromobilitás terjesztése érdekében hozta létre az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.-t. Az állam célja, hogy a hazai autóparkban 2030-ra az árammal hajtott járművek aránya elérje a 30 százalékot.

Tarnai Richárd kormánymegbízott elmondta, a három gépjármű a kormányhivatal budapesti telephelyei között fog közlekedni, ezzel is csökkentve a főváros levegőjébe jutó károsanyag-kibocsájtást. A kormánymegbízott hangsúlyozta, a fenntartható fejlődés egyik kulcsfontosságú eleme az elektromobilitás fejlesztése.

A kormány az elektromobilitási növekedés érdekében már pályázatot írt ki a 15 ezer főnél nagyobb települések önkormányzatai számára töltőállomások telepítésére. Emellett az állam segíti a cégek és magánszemélyek beszerzéseit is, a tavaly szeptemberben indult elektromos autóvásárlási programban már több mint 600 jármű megvásárlásához biztosított támogatást. Jelentős változás a szabályozási környezet könnyítése is, mivel a tisztán elektromos meghajtású járművek után nem kell regisztrációs adót, cégautó- és helyi gépjárműadót, forgalomba helyezési és vagyonszerzési illetéket fizetni.

☂ Időjárás
Most:
-1 °C  hószállingózás hószállingózás
Holnap:
-1-4°C  hószállingózás hószállingózás

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
17:45 Huszárik Z. terem
Testről és Lélekről
Online jegyfoglalás »

19:45 Huszárik Z. terem
Sztálin halála
Online jegyfoglalás »

20:00 Patkós I. terem
Tomb Raider
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.027 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 2048184 | Ebben a hónapban: 29815 | Ma: 262 | jelenleg: 3 | Statisztika |