DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2019. február 20. szerda, Álmos napja van. - Holnap Eleonóra napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
cegkivonatmost.hu
 
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

oldal:1/70 bejegyzés:10/694

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.02.01. 12:24
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2019. február havi elérhetőségeiről.

Átadták a törökbálinti kormányablakot »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.01.21. 17:29
Átadták a törökbálinti kormányablakot
A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt hétfőn a törökbálinti kormányablak átadásán. Tuzson Bence azt mondta, arra törekednek, hogy az állampolgároknak minél kevesebbszer kelljen ügyet intézniük; erre ne legyen szükség vagy online is legyen mód.

A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt hétfőn a törökbálinti kormányablak átadásán. Tuzson Bence azt mondta, arra törekednek, hogy az állampolgároknak minél kevesebbszer kelljen ügyet intézniük; erre ne legyen szükség vagy online is legyen mód.

 

Az államtitkár kitért arra is, a kormány célja a következő húsz, harminc évben, hogy Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen. Mint mondta, ezt szolgálják a családtámogatások, a gazdaság és a kultúra megerősítése. A közigazgatás, az igazgatás és az állam szolgáltatásaival is ezeket az alapvető célokat kell elősegíteni - tette hozzá. Úgy fogalmazott, az országot nem migrációval, hanem saját erőforrásaival kell erősebbé tenni, megújítani, így kell megőrizni az évezredes kultúrát és hagyományt.

Tuzson Bence beszámolt arról is, hogy tavaly 13,5 millió ügyfél kereste fel a kormányablakokat, az átlagos ügyintézési idő 8 perc, a várakozási idő átlagosan 15 perc volt. Így elmondható, hogy kevesebb mint fél óra alatt lehetett egy ügyet intézni - emelte ki.

A következő időszak főbb irányairól szólva elmondta, erősíteni kell a falvak és a kistelepülések megtartó erejét, az életminőség szempontjából a falvak semmiben sem különbözhetnek a városoktól. Ezért indították el a mobil ügyfélszolgálatot, az úgynevezett kormányablakbuszt, amelyből már 11 segíti országszerte az emberek ügyintézését, jó tapasztalatokkal.

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja arról beszélt, hogy mára elsődleges lett az ügyfelek segítése a közigazgatási ügyek intézésében. Jelezte, hogy a Pest megyei kormányablakokban a gyerekkel érkezők elsőbbséget élveznek az ügyintézésnél.

Elek Sándor (Fidesz-KDNP), a település polgármestere azt mondta, a helyi lakosok túlnyomó többsége támogatta, hogy Törökbálinton kormányablak nyíljon. Jelezte, már 2008-ban felmerült a település vezetésében egy okmányiroda megnyitásának gondolata, azonban ennek létrehozásához végül az akkori kormányzattól nem kaptak engedélyt. A polgármester szerint Törökbálint intézményrendszere kiemelkedő a régióban; ebben a ciklusban hat intézmény energetikai korszerűsítése történt meg, és tavaly adták át a polgármesteri hivatal új épületét, amelyben most a kormányablak is helyet kapott.

Aradszki András (KDNP), a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kormány 2010-től korszerű közigazgatást teremtett, amelyben "nem az ügy áll előtérben, hanem a polgár". Gyors, hatékony és polgárbarát ügyintézés helyszíne lett napjainkra a kormányablakok rendszere - közölte, hozzátéve, hogy a most megnyitott törökbálinti kormányablak nagyban segíti a környező településeken - Sóskút, Pusztazámor - élőket is.

(MTI)

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.01.10. 09:39
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2019. január havi elérhetőségeiről.

Fellobbant a szeretet lángja »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.12.21. 14:30
Fellobbant a szeretet lángja
A Pest Megyei Kormányhivatal díszudvarán álló közös adventi koszorún meggyújtották a negyedik gyertyát.

Az intézmény kórusának műsora után Tarnai Richárd kormánymegbízott kívánt áldott, békés karácsonyt mindenkinek.

Ezt követően Fehér Edina, a Pest Megyei Kormányhivatal igazgatója Szentendrei Tibor esélyegyenlőségi referenssel együtt gyújtotta meg a koszorú negyedik, szeretetet szimbolizáló gyertyáját.

A hit, a remény, az öröm és a szeretet lángjai a megszülető Fény, karácsony ünnepének közelségét jelzik.

A Szeretet az élet »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.12.21. 13:31
 A Szeretet az élet
A Pest Megyei Kormányhivatal törzshivatali munkatársai által adományozott karácsonyi ajándékokat adott át Tarnai Richárd kormánymegbízott az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon lakóinak.

Tarnai Richárd kormánymegbízott arról beszélt, hogy az adventi időszak, a várakozás ideje mindenkinek segíthet abban, hogy a szívekben megszülethessen a Szeretet.

Az otthonban lakókat Jézus Krisztus és az egyház igazi kincseinek nevezte, akiken keresztül a hivatal munkatársai is megtalálhatják a Világosságot, az igazi Szeretetet.

A hivatal vezetője megköszönte, hogy támogathatták a bentlakók mindennapjainak szebbé tételét és reményét fejezte ki, hogy a találkozás is kölcsönösen járult hozzá a Fény növekedéséhez a lelkekben.

Művészházaspár kiállítása a kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.12.03. 09:45
Művészházaspár kiállítása a kormányhivatalban
Pest megye méltán lehet büszke az itt élő tehetséges művészekre, alkotókra. A Pest megye kiválóságai kiállítás sorozat ezúttal a Budakeszi járásban található Tök településen élő művész házaspárt Géczy Olgát és férjét, Aurell Dávidot mutatja be. A Pest Megyei Kormányhivatal épületében november 29-én tartott megnyitón részt vett és beszédet mondott Tarnai Richárd a Pest megyei kormányhivatal kormánymegbízottja.

A világhírű karmesternő és festőművész több éven át élt az Egyesült Államokban. Már elmúlt ötven esztendős, amikor férje, a szintén kiváló festő Aurell David felfedezte képzőművészeti tehetségét és támogatta feleségét adottságainak fejlesztésében. Géczy Olga festményei ma már világszerte ismertek.

Tarnai Richárd a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntőjében a különböző művészeti ágak magas szintű képviselőjeként köszöntötte a művésznőt és hangsúlyozta, hogy egészen különleges alkalom az amikor a zene és képzőművészet talentuma egy emberben találkozik. A kormánymegbízott fontosnak nevezte, hogy mindannyian kamatoztassuk a talentumainkat, ebben is példa lehet számunkra Géczy Olga művésznő.

A művészházaspárt Prokopp Mária művészettörténész ihletett előadású beszédben mutatta be, kiemelve Géczy Olga alkotásaiban a hangok és színek harmónikus egységét.

A művésznő a galántai gyermekévek után Budapestre került. 1963-ban kitüntetéssel végezte el a Zeneakadémiát. Néhány évvel később, 1970-ben pedig megalapította a Bartók Béla Kamarazenekart, amellyel számos hangversenyt adott. A hetvenes évek derekán emigrációba kényszerült. Zenei pályája ezalatt az időszak alatt is egyre inkább kibontakozott. 1977-83 között a zürichi Akademisches Orshester karmestere volt, majd vendégszerepelt Winterthurban, a luzerni Operaházban és a Lipcsei Gewandhaus Orchester élén is. Több fesztivál mesterkurzus is kötődik nevéhez.

1984-ben az Egyesült Államokba költözött, ahol házasságot kötött Aurell David építészmérnökkel. Férje egy véletlen folytán fedezte fel, hogy felesége nem csak a zeneművészet de a festészet területén is kimagasló adottságokkal rendelkezik.

Géczy Olga legtöbb festménye főként természeti és szakrális ihletettségű, de számos portré is található köztük, mint például a Bartók Bélát, Kodály Zoltánt vagy Vásárhelyi Zoltánt megörökítő alkotás. A kiváló művész és férje néhány éve hazaköltöztek Magyarországra, és a Budakeszi járásban található Tök településen rendezték be otthonukat. A szintén festő Aurell David kertjük végében még egy Pajta Galériát is kialakított, ami időnként helyszínt ad a századelő szalon hangulatát idéző színvonalas, zenés, művészeti eseményeknek is.

A tárlaton két igen különleges festmény is helyt kapott. Mindkettőt vászonra nyomott kottára festette Géczy Olga. Egyiken első királyunk, Szent István portréja látható, másikon pedig a kotta Ady Endre: Fölszállott a páva című versének megzenésített dallamait idézi meg. A ráfestett kép pedig egy csodás pávafej. Ez utóbbin a megjelenített szimbólumvilág az egykoron a vármegyebörtönben sínylődő rabok számára a szabadságot jelképezte.

Géczy Olga nem csak kiváló művész, de nagyszerű mentor is, pártfogoltja egy 14 éves fiatal tehetséges zongorista Kiss-Leizer Anna. Az ifjú művésznő zongorajátéka kápráztatta el a kiállítás megnyitó meghívottjait.

Géczy Olga és Aurell David képei 2018. november 29-től január 17-ig tekinthetők meg a Pest Megyei Kormányhivatal épületében (Budapest, Városház u. 7) előzetes bejelentkezés alapján.

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.12.01. 10:11
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. december havi elérhetőségeiről.

Karrier Híd Program a Kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.27. 14:09
A Karrier Híd Program keretében a kormányzati létszámcsökkentéssel érintett személyek részére egyéni versenyképességet támogató szolgáltatási csomagot alakítottak ki.

A csomag számos elemével támogatja a munkaerő-piaci elhelyezkedést. A programról és szolgáltatásokról bővebben az alábbi időpontban és helyszínen nyújtunk tájékoztatást:

Időpont: 2018. november 30. nap 10:00 óra

2018. november 30. nap 13:00 óra

Helyszín: Pest Megyei Kormányhivatal

1052 Budapest, Városház u. 7.

Felelős foglalkoztató a Pest Megyei Kormányhivatal »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.23. 14:07
Felelős foglalkoztató a Pest Megyei Kormányhivatal
Különdíjat nyert a Pest Megyei Kormányhivatal az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. országos pályázatán. A közhasznú társaság „A megújuló HR a hivatalokban” című pályamunkáját ismerte el a szervezetnek. Az elismerést Tarnai Richárd kormánymegbízott vette át.

Az év felelős foglalkoztatója díjátadó és konferencián Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár mondott köszöntőt.

Az OFA Nonprofit Kft. pályázatán négy kategóriában 59 vállalkozás pályázott. Mellettük szerepeltek a közszféra képviselői. A független szakmai zsűri különdíjakat is odaítélt.

Mint a Pest Megyei Kormányhivatal méltatásában elhangzott, a szervezet felismerte, hogy a bizalmi elven alapuló munkakapcsolat kialakítása mennyire fontos. Ezért az egyes szervezeti egységekhez külön HR-ügyintézőt rendelt, ezzel is erősítve a munkavállalókkal kialakított személyes kapcsolatot. A szervezetnél már a beléptetésnél elkezdődik a törődő bevonás. A HR-csapat feladata, hogy segítse az új munkavállalók bevonását a helyi folyamatokba, ismertesse a szabályokat és szokásokat, megértesse a célokat és a főbb szervezeti folyamatokat is.

Összeült a Pest Megyei Államigazgatási Kollégium »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.23. 09:59
Összeült a Pest Megyei Államigazgatási Kollégium
A testület évi rendes ülését november 21-én tartotta meg. A Pest Megyei Kormányhivatal Dísztermében rendezett eseményen részt vett Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Jávor Ágnes, a Gödöllői Járási Hivatal hivatalvezetője, Joó Gábor, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának főosztályvezetője, valamint Neparáczki Nándor, a Pest Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztályának jogtanácsosa. Az ülést Radich Orsolya, a PMKH Főigazgatója vezette.

A Pest Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén Tarnai Richárd kormánymegbízott értékelte a Pest Megyei Kormányhivatal 2018. évi tevékenységét, majd Jávor Ágnes járási hivatalvezető tartott színes beszámolót az elmúlt év eseményeiről és feladatairól.

Péterfalvi Attila, a NAIH elnökének az új adatvédelem, az európai általános adatvédelmi rendelet alkalmazásáról szóló előadását hallgathatták meg a résztvevők. Neparáczky Nándor jogtanácsos a közigazgatási perrendtartásról szóló 2017. évi I. törvény alkalmazásának tapasztalatairól beszélt, Joó Gábor, a NAV főosztályvezetője pedig beszámolt a közigazgatási végrehajtási eljárások tapasztalatairól és a kormányhivatallal való együttműködésről.

☂ Időjárás
Most:
°C 
Holnap:
-°C 

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
15:30 Huszárik Z. terem
Hidegháború
Online jegyfoglalás »

16:00 Patkós I. terem
A Lego-kaland 2.
Online jegyfoglalás »

17:15 Huszárik Z. terem
64-es betegnapló
Online jegyfoglalás »

17:45 Patkós I. terem
Kölcsönlakás
Online jegyfoglalás »

19:15 Huszárik Z. terem
Instant család
Online jegyfoglalás »

19:45 Patkós I. terem
Alita: a harc angyala
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.044 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 2387871 | Ebben a hónapban: 18625 | Ma: 337 | jelenleg: 5 | Statisztika |