DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2018. július 18. szerda, Frigyes napja van. - Holnap Emília napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
cegkivonatmost.hu
 
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

oldal:1/66 bejegyzés:10/660

Fogyasztóvédelmi ellenőrzések a fiatalkorúak védelmében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.07.18. 11:50
A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya kiemelt figyelmet fordít a fiatalkorúak egészséges testi, lelki, szellemi és erkölcsi fejlődésének védelmére, amely össztársadalmi érdek.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya kiemelt figyelmet fordít a fiatalkorúak egészséges testi, lelki, szellemi és erkölcsi fejlődésének védelmére, amely össztársadalmi érdek.

 

Évről évre visszatérő jelleggel vizsgálják a fogyasztóvédelem munkatársai a fiatalkorúak védelmét szolgáló jogszabályi rendelkezések betartását az egész éven át tartó témavizsgálat keretében. A 18. életévüket be nem töltött személyek megóvása érdekében elengedhetetlen a fiatalkorúak dohánytermékekkel és alkoholtartamú italokkal történő kiszolgálásának ellenőrzése, így ezt a hivatal munkatársai visszatérően elvégzik.

A legutóbbi ellenőrzések alapján a kifogási arány 80%-os volt. A Nemzeti Dohányboltokban tartott ellenőrzések alapján a fiatalkorú közreműködő személyek dohánytermékkel történő kiszolgálási aránya 50%-os, a vendéglátó-ipari egységekben, valamint a kereskedelmi egységekben a kiszolgálási és kifogásolási arány 100%-os volt.

 

 

A hatóság a szúrópróbaszerű ellenőrzések során összességében 850.000 Ft fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki, a Nemzeti Dohányboltokat üzemeltető vállalkozások esetében esetenként 30 napra megtiltotta a dohánytermékek forgalmazását.

A mobil kormányablak busz legfontosabb szolgáltatásai »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.07.09. 15:01
A mobil kormányablak busz legfontosabb szolgáltatásai
A legfontosabb ügytípusok a kormányablak busz szolgáltatásai közül

Személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés:

• személyazonosító igazolvány (eSZIG) ügyintézés;• útlevél ügyintézés;• vezetői engedélyekkel kapcsolatos ügyintézés;• elveszett, eltulajdonított személyi okmányok pótlása, megrongálódott személyi okmányok cseréje;• parkolási igazolvány ügyintézés (kérelmek átvétele);• lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézés;• NEK adatlap (regisztráció);

Gépjármű-ügyintézés:

• járművek forgalomba helyezése (kizárólag személygépkocsi, tehergépkocsi és motorkerékpárra kiadható rendszámok esetén);• járművek forgalomból történő kivonása;• jármű üzembentartói és tulajdonjogának változásával kapcsolatos ügyintézés;• közúti közlekedési nyilvántartás adattartalmát képező adatok változtatása;• elveszett, eltulajdonított rendszámtábla (kizárólag személygépkocsi, tehergépkocsi és motorkerékpárra kiadható rendszámok), forgalmi engedély, törzskönyv pótlása;• megrongálódott, forgalmi engedély, törzskönyv cseréje;• származás ellenőrzés iránti kérelmek átvétele.

Egyéb feladatok

• adatszolgáltatás a személyi adat- és lakcímnyilvántartásból, a járműnyilvántartásból, a vezetői engedéllyel kapcsolatban, illetve az előéleti pontrendszer nyilvántartásból (kérelmek átvétele, illetve az adatszolgáltatás teljesítése postai úton 8 napon belül);• adatletiltási kérelmek átvétele;• egyéni vállalkozói ügyek intézése;• ügyfélkapu regisztráció;• Rendelkezési Nyilvántartás szolgáltatásainak igénybevétele;• Telefonos Azonosítás szolgáltatás ügyfél-regisztráció;• Időszaki Értesítés Szolgáltatás igénylése;

(Pest Megyei Kormanyhivatal)

Guruló ügyfélszolgálat Albertirsán »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.07.09. 14:31
Guruló ügyfélszolgálat Albertirsán
Több mint félszázan keresték fel múlt pénteken Albertirsán a Pest Megyei Kormányhivatal mobil kormányablak buszát. A guruló ügyfélszolgálaton a legtöbben személyi igazolvány és lakcímkártya ügyintézését kérték.

Sikeres volt a kormányablak busz kitelepülése Albertirsára, ahol július 6-án vehették igénybe a mobil kormányablak szolgáltatásait az ügyfelek. Megállás nélkül, folyamatosan dolgoztak a kormányablak busz munkatársai a nap folyamán. 31 ügyfél személyi igazolvány és lakcím ügyintézését kérte, négyen vezetői engedélyt igényeltek, többen jelentek meg gépjármű-ügyintézésre, és hat esetben intézkedtek a kormányhivatal munkatársai ügyfélkapu-regisztrációban is.

A kormányablak buszban többek között személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre van lehetőségük helyben az ügyfeleknek. A kisbuszban a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap is igényelhető és ügyfélkaput is lehet nyitni.

A tervek szerint a Pest Megyei Kormányhivatal kormányablak mobil ügyfélszolgálata járni fogja megyét, a nyáron találkozhatunk majd vele a megyei fesztiválokon, és számos megyei rendezvényen.

(Pest Megyei Kormanyhivatal)

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.07.03. 09:43
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. július havi elérhetőségeiről.

Albertirsára mobil kormányablak busz érkezik »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.07.02. 11:59
Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2018. július 6. napján 9:00 – 13:00 óráig Albertirsán a Polgármesteri Hivatal parkolójában (2730 Albertirsa, Irsay Károly u. 2.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére.

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy2018. július 6. napján 9:00 – 13:00 óráig Albertirsán a Polgármesteri Hivatal parkolójában (2730 Albertirsa, Irsay Károly u. 2.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére.

A közigazgatásnak nincs más mértéke, mint a haza szolgálata »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.06.27. 10:09
A közigazgatásnak nincs más mértéke, mint a haza szolgálata
"A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága és más mértéke, mint az emberek és a haza szolgálata" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök június 26-án az Országházban, a kormánymegbízottak kinevezési okiratának átadásán. Az ünnepségen Tarnai Richárd is átvette négy évre szóló kinevezését.

A kormányfő szerint ma a magyar állam legjobban működő szerve a középszintű közigazgatás. "Azt várjuk a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy a központi közigazgatás is méltóztasson felzárkózni erre a színvonalra, hogy azt tudjuk mondani: ez a különbség a következő években majd eltűnik" - fogalmazott.

Hozzátette, a középszintű közigazgatásban bevezették az életpályarendszert, de tervezik a központi közigazgatásban dolgozók fizetésének emelését is.

A miniszterelnök felidézte, 2010-ben az volt a céljuk, hogy újragondolják a magyar állam szerepét, "egy olyan államot akartunk, amely egyszerre teszi lehetővé, hogy megvédjük az ország szuverenitását (...), a magyar emberek pedig egy szabad országban élhessenek". Ehhez meg kellett újítani a teljes jogrendszert, meg kellett erősíteni a közbiztonságot, és át kellett alakítani a közigazgatást - sorolta, felelevenítve a kormányhivatalok létrehozását és a járási rendszer kialakítását. Megjegyezte: nem állítja, hogy a járási rendszer tökéletes állapotban lenne, nincs meggyőződve ugyanis afelől, hogy a járási hivatalok és központok száma optimális-e. Szavai szerint talán az elkövetkező négy év alkalmas arra, hogy ennek a kérdésnek is nekifeszüljenek.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a magyar államnak és az azt igazgatóknak mindig úgy kell működniük, hogy "az állam megtartson minket annak, amik vagyunk - ahogyan a választási kampányban is elmondtuk -, hogy megőrizze Magyarországot magyar országnak". Jelezte, nem lesz más a kormánymegbízottak munkájának vezérfonala a következő években sem. Ezért azt kérte tőlük, hogy azzal a testtartással végezzék munkájukat, amelyben ott van egy ezeréves magyar állam.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőjében kifejtette: a 2010-es kormányváltás után megkezdődött közigazgatási reform során egyértelművé tették, melyek az állami, melyek a központi közigazgatási feladatok, és melyek azok a hatósági jogosítványok, amelyeket az önkormányzatok gyakorolnak. Ez a különválasztás jól sikerült, és ennek köszönhetően ma a magyar állam jobban működik, mint korábban - értékelt.

Kiemelte, hogy ma az állam gyakorlati találkozási pontja az emberekkel leginkább a közigazgatáson, azon belül is a kormányhivatalokon keresztül valósul meg, ezért az ottani lelkiismeretes és színvonalas munkavégzés az állam egészének működéséről ad képet a polgároknak.

A kormánymegbízotti körben csak egy helyen, Jász-Nagykun-Szolnok megyében történt változás, miután a korábbi kormányhivatal-vezetőt, Kállai Máriát országgyűlési képviselővé választották.

Így Berkó Attilát Jász-Nagykun-Szolnok megyei, Demeter Ervint Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, György Istvánt fővárosi, Harangozó Bertalant Vas megyei, Horváth Kálmánt Tolna megyei, Horváth Zoltánt Baranya megyei, Juhász Tündét Csongrád megyei, Kancz Csabát Komárom-Esztergom megyei, Kovács Ernőt Bács-Kiskun megyei, Neszményi Zsoltot Somogy megyei, Pajtók Gábort Heves megyei, Rácz Róbertet Hajdú-Bihar megyei, Román Istvánt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, Sifter Rózsát Zala megyei, Simon Lászlót Fejér megyei, Szabó Sándort Nógrád megyei, Széles Sándort Győr-Moson-Sopron megyei, Takács Árpádot Békés megyei, Takács Szabolcsot Veszprém megyei, Tarnai Richárdot pedig Pest megyei kormánymegbízottá nevezték ki július 1-jei hatállyal.

Az ünnepségen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Biró Marcell, a Miniszterelnöki Kormányiroda vezetője és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Fogyasztóvédelmi ellenőrzések szálláshelyeken »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.06.27. 09:17
Fogyasztóvédelmi ellenőrzések szálláshelyeken
A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya különösen a nyár folyamán kifejezett figyelmet fordít szálláshelyek ellenőrzésére, a szállodák, panziók és kempingek esetében. A vizsgálat fő célja az üzemeltetéshez szükséges jogszabályi követelmények betartásának ellenőrzése.

2009. október 25-én megszűnt a korábbról jól ismert szálláshelyek kötelező osztályba sorolási, illetve minősítési rendszere, és a helyébe a szállodák esetében a Hotelstars európai minősítő rendszer lépett. Az új minősítő rendszerbe való belépés nem kötelező a szállodák részére. A Hotelstars logója védjegyoltalom alatt áll ugyan, de a csillag, mint kategóriajelzés nem.

Az átlagfogyasztó számára különösen lényeges szempont a csillagok megjelenítése, mert a szálláshely kiválasztása során ez is befolyásolja a fogyasztót döntése meghozatalában. A csillagok feltüntetése alkalmas lehet arra, hogy félrevezesse a fogyasztókat, akik a megszokott, és korábban szabályozott minőséget várják el, amely nem biztos, hogy fedi a valós körülményeket.

A vizsgálat során a fogyasztóvédelmi szakellenőrök 7 szálláshelyen végeztek helyszíni hatósági ellenőrzést, 3 szállodában, 3 panzióban, és 1 kempingben.Az ellenőrzések során jogsértést, szabálytalanságot egyetlen esetben sem állapítottak meg a a fogyasztóvédelmi osztály munkatársai.

 

Kormányablak busz az V. Kőrösi Möggyfesztiválon »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.06.26. 15:37
Kormányablak busz az V. Kőrösi Möggyfesztiválon
Hasznos és eredményes volt a mobil kormányablak kisbusz részvétele az V. Kőrösi Möggyfesztiválon. Dél-Pest Megye legkedveltebb nagykőrösi rendezvényén múlt szombaton reggeltől délutánig fogadták az ügyfeleket a kormányhivatal munkatársai.

Számos ügyintézés mellett sok érdeklődő tekintette meg a kihelyezett ügyfélfogadásra alkalmas technikai eszközöket és az ügyfelek számára kínált a kormányablakokban rendszeresített szórólapokat, ügyfél tájékoztató füzeteket.

A mobil kormányablakban intézhető ügytípusokban megszakítás nélkül fogadták az ügyfeleket. A Möggyfesztiválra érkezők nagyon örültek, hogy lehetőség nyílt a fesztivál ideje alatt is intézni ügyeiket így sokan kihasználták a helybe érkező mobil Kormányablakot. Így akiknek sikerült ügyet intézniük, nemcsak jól szórakoztak, hanem elégedetten távoztak a sikeres ügyintézés után.

Pusztazámorra mobil kormányablak busz érkezik »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.06.21. 14:23
Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2018. június 29. napján 9:00 – 13:00 óráig a Pusztazámori Polgármesteri Hivatal udvarán (Munkácsy M. utca 1.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban.

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy2018. június 29. napján 9:00 – 13:00 óráig a Pusztazámori Polgármesteri Hivatal udvarán (Munkácsy M. utca 1.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban.

Váci Vasútállomásra mobil kormányablak busz érkezik »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.06.21. 14:20
Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2018. június 25 – június 28-ig hétfő: 7:00 – 17:00, kedd: 8:00 – 18:00, szerda: 8:00 – 20:00, csütörtök: 8:00 – 18:00 óráig, a Váci Vasútállomáson a Kormányablak mellett (2600 Vác, Széchenyi u. 42.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban.

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy2018. június 25 – június 28-ig hétfő: 7:00 – 17:00, kedd: 8:00 – 18:00, szerda: 8:00 – 20:00, csütörtök: 8:00 – 18:00 óráig, a Váci Vasútállomáson a Kormányablak mellett (2600 Vác, Széchenyi u. 42.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban.

☂ Időjárás
Most:
25 °C  közepesen felhős közepesen felhős
Holnap:
16-28°C  zivatar záporesővel zivatar záporesővel

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
19:45 Huszárik Z. terem
Vissza a gyökerekhez
Online jegyfoglalás »

20:00 Patkós I. terem
Sicario 2. - A zsoldos
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.020 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 2203407 | Ebben a hónapban: 16683 | Ma: 561 | jelenleg: 1 | Statisztika |