DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2018. február 23. péntek, Alfréd napja van. - Holnap Mátyás napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

oldal:1/62 bejegyzés:10/612

Megérkeztek az elektromos autók a Pest Megyei Kormányhivatalba »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.02.23. 13:42
Megérkeztek az elektromos autók a Pest Megyei Kormányhivatalba
Három új elektromos autóval gyarapodott a Pest Megyei Kormányhivatal flottája, a környezetbarát gépjárművek ma érkeztek meg a kormányhivatalba. A tisztán villamos energiával működő gépkocsik kulcsait Tarnai Richárd kormánymegbízott vette át Ugron Gáspártól, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától.

A kormány az infrastruktúra kiépítése és az elektromobilitás terjesztése érdekében hozta létre az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.-t. Az állam célja, hogy a hazai autóparkban 2030-ra az árammal hajtott járművek aránya elérje a 30 százalékot.

Tarnai Richárd kormánymegbízott elmondta, a három gépjármű a kormányhivatal budapesti telephelyei között fog közlekedni, ezzel is csökkentve a főváros levegőjébe jutó károsanyag-kibocsájtást. A kormánymegbízott hangsúlyozta, a fenntartható fejlődés egyik kulcsfontosságú eleme az elektromobilitás fejlesztése.

A kormány az elektromobilitási növekedés érdekében már pályázatot írt ki a 15 ezer főnél nagyobb települések önkormányzatai számára töltőállomások telepítésére. Emellett az állam segíti a cégek és magánszemélyek beszerzéseit is, a tavaly szeptemberben indult elektromos autóvásárlási programban már több mint 600 jármű megvásárlásához biztosított támogatást. Jelentős változás a szabályozási környezet könnyítése is, mivel a tisztán elektromos meghajtású járművek után nem kell regisztrációs adót, cégautó- és helyi gépjárműadót, forgalomba helyezési és vagyonszerzési illetéket fizetni.

Újabb kortárs képzőművészeti tárlat nyílt a pesti Megyeházán »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.02.23. 12:42
Újabb kortárs képzőművészeti tárlat nyílt a pesti Megyeházán
A szobi és a szentendrei járásokon élő művészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Pest Megyei Kormányhivatal Városház utcai épületében. A tárlat része annak a közel egy éve útjára indított kortárs képzőművészeti kiállítás sorozatnak, melyben a megye valamennyi települése lehetőséget kap arra, hogy művészei alkotásaikon keresztül bemutatkozzanak. A megnyitón Tarnai Richárd kormánymegbízott is köszöntötte az alkotókat.

A szobi és a szentendrei járások művészeinek kiállítás megnyitóján Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője úgy fogalmazott: a művészek a Nagy Alkotó által megalkotott természeti képeket próbálják megjeleníteni. Igyekeznek egyetlen képbe tömöríteni és megmutatni valamit az örökkévalóságból.

„És ha ezekre a kiállított művekre ránézünk, akkor segítenek felidézni számunkra egy-egy szép emléket, csodálatos élményt és emlékeztetnek magára az Alkotóra, és az Alkotó alkotásaira is."

„Az önök művei olyan pillanatokat ragadnak ki az életből, amikért érdemes élni, az alkotásaikon keresztül pedig megláthatjuk, hogy mi az igazán gyönyörű, mi az igazán jó. És talán abban is segítenek, hogy meglássuk magunkban is azt a jót, amit ha felismerünk, akkor már „csak” ennek megfelelően kell élnünk és viselkednünk" – hangsúlyozta.

A megnyitón Szelekovszky Beáta, a Leányfalui faluház és Ravasz László könyvtár igazgatója arról beszélt, hogy minden kiállítás megnyitó egy kiemelt ünnep. „Ünnep az alkotónak, hiszen bemutatja saját teremtett világát, és ünnep a befogadó közönségnek, hiszen egy új megfogalmazásban láthatja környező világunkat.” Majd köszönetet mondott a kormányhivatal munkatársainak azért, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a megyében élő művészek felkutatására és lehetőséget teremtenek számukra a bemutatkozásra. Végezetül Ravasz László református püspök szavait idézte: „Az alkotás maga a megváltás, magunk szerzette kötöttségből magunk szerzette szabadulás.”

Az eseményen Kempfné Dudás Hilda a Szobi, Varga László a Szentendrei Járási Hivatal vezetőjeként köszöntötte az alkotókat, majd Balogh Dávid, a Nemzeti Galéria művészettörténésze, a kiállítás rendezője mutatta be a tárlatot. Rámutatott: egy műfajilag és technikailag gazdag anyagot vonultat fel a csoportos kiállítás.

Ezt követően valamennyi kiállító emléklapot vehetett át Tarnai Richárd kormánymegbízottól.

(orientpress.hu/Pest Megyei Kormányhivatal)

Sikeresen lezárult a Kormányablak ügyintézői képzés harmadik üteme »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.02.23. 10:44
Sikeresen lezárult a Kormányablak ügyintézői képzés harmadik üteme
Összesen 369 állami tisztviselő vehette át oklevelét az eredményesen elvégzett kormányablak ügyintézői képzés után, köztük kormányhivatalunk munkatársai is. A Budapest Főváros Kormányhivatala dísztermében megtartott ünnepélyes átadón jelen volt dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Palich Etelka, a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselő Kar elnöke és dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja, Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, valamint a képzésben résztvevő kormányhivatalok kormánymegbízottjai, főigazgatói és igazgatói.

Összesen 369 állami tisztviselő vehette át oklevelét az eredményesen elvégzett kormányablak ügyintézői képzés után, köztük kormányhivatalunk munkatársai is. A Budapest Főváros Kormányhivatala dísztermében megtartott ünnepélyes átadón jelen volt dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Palich Etelka, a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselő Kar elnöke és dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja, Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, valamint a képzésben résztvevő kormányhivatalok kormánymegbízottjai, főigazgatói és igazgatói.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Miniszterelnökség alkotta konzorcium a KÖFOP-2.1.3.-VEKOP-15-2016-00002 „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” című 6,9 milliárd forintos keretösszegű kiemelt projekt célja, hogy megfelelő személyi és intézményi feltételeket biztosítson a szolgáltató szemléletű közigazgatási feladatellátáshoz és az ügyintézés minőségének további növeléséhez.

Dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja nyitóbeszédében felhívta a figyelmet, hogy a kormányablakok az ügyfelek az állammal való kapcsolódási pontjait jelentik, ahol az ügyintézők az állam és az államigazgatás arcai, az elmúlt évek jelentős közigazgatási reformjai között ezért is volt a kormányablak projekt amolyan zászlóshajó. Ezt a szemléletet vette alapul „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” projekt is, amelynek célja, hogy a területi államigazgatás munkatársai számára nyújtson olyan képzéseket, amelyek friss, gyakorlati alapú tudással és az empatikus képességek fejlesztésével vértezik fel a kormányablakban dolgozó munkatársakat.

A kormánymegbízott kitért arra is, hogy 2010 óta olyan fejlesztés és átalakítás ment végbe a magyar közigazgatásban, amelyre több mint száz éve nem volt példa, és amelynek eredményét, a gyorsuló, egyszerűsödő és egyre hatékonyabbá váló államigazgatási ügyintézést a kormányablak munkatársain keresztül tapasztalhatnak meg az állampolgárok.

Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy a kormányablak ügyintézők nemes hivatást választottak maguknak, amelyet a kormány minden eszközzel támogatni, fejleszteni kíván. Ezt szolgálják az infrastrukturális és informatikai fejlesztések, de a szakmai képzések is. Mint mondta, az egyre fejlettebb közigazgatás és közigazgatási ügyintézés szorosan támogatja az egyre versenyképesebb Magyarországot is, hiszen az állampolgároknak és a vállalkozásoknak egyre kevesebb bürokratikus utat kell végigjárniuk ügyeik intézése során.

A több szakaszban megvalósuló képzés 2016. október 3 – 2017. január 20. között megvalósult első ütemében országosan 794, a 2017. március 1. – 2017. június 15. közötti második ütemet követően pedig 569 fő vehette át a kormányablak ügyintézői végzettséget igazoló oklevelet.

A jelenlegi harmadik ütemet lezáró vizsgára 2018. január 22-én került sor, amelyet követően 369-en szereztek oklevelet.

(BFKH sajtó)

Új sportcsarnok Monoron »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.02.07. 12:52
Új sportcsarnok Monoron
Városi sportcsarnokot avattak február 2-án a Pest megyei Monoron. A 18 ezer lakosú városban közel másfél milliárd forintból épült meg a sportrendezvényeknek és kulturális eseményeknek is helyet adó korszerű épület. Az átadáson beszédet mondott Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, és Zsombok László, Monor polgármestere. Az ünnepségen jelen volt Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott és Sárfalvi Péter világ- és Európa-bajnok öttusázó, az utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár is.

"A sport egészségesebb életre ad lehetőséget" – mondta el ünnepi beszédében Zsombok László polgármester. A politikus szerint hiba szembeállítani a sport"- és az egészségügyi fejlesztéseket, mivel azok összefüggnek. – A sportcsarnok beruházásához hasonló nagyságrendben, mintegy 1,4 milliárd forintból megújul a járási feladatokat ellátó szakrendelő is a városban – utalt a legfrissebb, Monorral kapcsolatos kormánydöntésre.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, a város korábbi polgármestere felidézte, hogy húsz éve egy maroknyi csapat kezdte meg a munkát Monorért.

"Utak, aluljáró, uszoda, csatorna, piac, óvodák, tantermek és játszóterek épültek, megszüntettük a törvénytelen állapotokat, az illegális lakásfoglalásokat a város patinás épületeiben" – sorolta a kormánypárti politikus az eredményeket. Hozzátette: mára a kormány országosan megteremtette az emberek, a települések biztonságát, az alapokat ahhoz, hogy mindenki előreléphessen. Szólt a jelenlegi legnagyobb fejlesztésről is, a várost elkerülő M4-es gyorsforgalmi út beruházásáról is. Másfél milliárd forintból valósították meg a komplexumot.

Az ünnepségen jelen volt Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott és Sárfalvi Péter világ- és Európa-bajnok öttusázó, az utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár is.

A Monori Városi Sportcsarnok felépítéséről a kormány 2015. december 29-én döntött. A kétoldali lelátós épület hasznos alapterülete közel 4200 négyzetméter, az ülőhelyek száma 1030, nagy rendezvény, például koncert esetén az épület maximális befogadóképessége a küzdőtér használatával 1500 fő.

A csarnok közvetlen közelében található a város sportpályája és a városi uszoda is, így a Balassi utcában egy valódi sportcentrum alakult ki. A sportcsarnok sportcélú szervezése az üzemeltető Monori Sportcsarnok Nonprofit Kft. feladata lesz. A városban beltéri programokat évek óta telt házzal szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ az új létesítmény kulturális célú szervezésért felel.

(Magyar Idők/Pest Megyei Kormányhivatal)

A Szolgáltató Kormányhivatal Modell bevezetéséről és megvalósításáról »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.02.07. 11:57
A Szolgáltató Kormányhivatal Modell bevezetéséről és megvalósításáról
A Közigazgatási- és Közszolgáltatás Fejlesztési Stratégia a 2014-2020 közötti időtartamra vonatkozóan alapvető célként határozza meg a „Szolgáltató Állam” megvalósítását, amelynek fókuszában a megbízhatóság, a versenyképesség és az ügyfélközpontúság állnak.

A Szolgáltató Állam hiteles jelenléte az állampolgárok számára akkor tapasztalható meg, ha a közigazgatással való találkozásukkor észlelik az ügyintézés során az adott szervezet állampolgár-központú kultúráját, és megtapasztalják azt a szemléletmódot, amely őket állítja a középpontba a közszolgáltatás folyamatában.

Ezen szemléleten alapul a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal által egy előzményprojekt keretében kidolgozott „Szolgáltató Kormányhivatal Modell”, amely a KÖFOP 1.0.0 - VEKOP-15-2016-00041 „A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell” projekt keretében 2017-től országosan bevezetésre kerül valamennyi kormányhivatalban, így a Pest Megyei Kormányhivatalban is.

A Modell megvalósításának első lépéseként megtörtént a három kiválasztott járásban (érdi, nagykőrösi és szentendrei) a hatósági eljárásban résztvevő ügyfelek elvárás- és elégedettségmérése, melynek során a kormányhivatali munkatársak több mint 1600 ügyfelet kérdeztek meg az ügyintézéssel kapcsolatos várakozásaikról és tapasztalataikról. A kiválasztott járásokban ezentúl valamennyi polgármesterrel egy közel egyórás interjú került lefolytatásra, amelynek során a lakosság számára nyújtott kormányhivatali szolgáltatásokkal kapcsolatos elvárásokon és tapasztalatokon túl az önkormányzat és a kormányhivatal közötti partnerségről is elmondhatták véleményüket a települések vezető. A megyében található vállalkozások és civil szervezetek szintén a kormányhivatallal kapcsolatos elvárásaikról és tapasztalataikról oszthatták meg észrevételeiket. A Modell belső működési rendjének megalapozása érdekében a kormányhivatali munkatársak körében is több lekérdezésre és interjúra került sor a szervezeti kultúra és szolgáltatói attitűd témakörben.

Az adatgyűjtési szakasz lezárultát követően megkezdődött a kapott eredmények feldolgozása, majd az alapján a Szolgáltató Stratégia megalkotása. A Modell bevezetése a Stratégiában megfogalmazott fejlesztési célok megvalósítására vonatkozó Cselekvési Terv elkészítésével záródott 2017 őszén.

Az ügyfelek, partnerek és nem utolsósorban a munkatársak által megfogalmazott észrevételek és javaslatok alapján 5 cselekvési program került kidolgozásra. Ezek többek között az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási színvonal emelését, a Kormányhivatal külső kommunikációjának fejlesztését, a vállalkozásokkal és a civil szervezetekkel történő partneri kapcsolatos kiépítését, valamint a teljesítményértékelés és a képzési rendszer hatékonyabbá tételét tűzték ki célul.

A célok megvalósítására a második szakaszban kerül sor, amely 2017 decemberében indult. Bízunk abban, hogy megvalósuló fejlesztések valamennyi érintett számára érzékelhető, pozitív változásokat eredményeznek ezzel is hozzájárulva a közszolgáltatások színvonalának emeléséhez, a Szolgáltató Állam megvalósításához.

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.31. 11:00
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. február havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. február havi elérhetőségeiről.

 

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Bemutatkoznak a gödöllői és gyáli járás tehetséges művészei »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.26. 13:20
Bemutatkoznak a gödöllői és gyáli járás tehetséges művészei
Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében. Január 25-én nyílt meg a pesti Megyeháza Városház utcai épületének egyik tárgyalójában az a tárlat, ahol a gödöllői és a gyáli járás képzőművészei mutatták be alkotásaikat. A megnyitón köszöntő beszédet mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A Pest megyei járások közül ezúttal a gödöllői és a gyáli járások tehetséges képzőművészeinek műveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállításon a festmények, textilszobrok, fotók mellett térképet mintázó hatalmas szőnyeg is került a falra. Emellett fából, nemezből, sőt bőrből készült alkotásokat is megcsodálhatnak a látogatók, a tervek szerint egy hónapig nyitva tartó kiállításon.

Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy a mindennapi élet szürke rohanásában a művészek az élet igazán fontos dolgait mutatják meg nekünk. Elgondolkodtatnak és segítenek felfedezni a szépséget és a harmóniát. Végül megköszönte, hogy az alkotók elhozták a hivatalba „művészlelküket”.

Ezután Urbanics Gábor, a Gödöllői Járási Hivatal vezetője köszöntötte a megjelent művészeket és az érdeklődőket. Felidézte gyermekkori élményeit, és Cséfalvay Pál atyának, az Esztergomi Keresztény Múzeum egykori igazgatójának a hozzá intézett szavait, aki a műveket nem egyszerű tárgyaknak, hanem élő, lélegző, éjszaka pedig aludni térő műalkotásoknak nevezte, és így hozta közel a gyerekek számára.

A megnyitó keretében Balogh Dávid fiatal művészettörténész mutatta be a kiállítási tárgyakat, majd Babák László, a Gyáli Járási Hivatal vezetője köszöntötte az egybegyűlteket.

A gödöllői és a gyáli művészek munkái egy hónapon keresztül láthatóak a pesti Megyeháza épületében, majd a járások tehetséges művészeinek alkotásait bemutató kiállítás sorozat február végén egy másik járás alkotóinak bemutatkozásával folytatódik.

2018. évi személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatos tájékoztató »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.26. 10:22
2018. évi személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatos tájékoztató
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adójuk megállapítását. Így a munkavállalóknak idén januárban már nem kell nyilatkozniuk arról, kérik-e, hogy munkáltatójuk készítse el szja-bevallásukat a NAV ugyanis számukra is összeállítja a 2017-re vonatkozó szja-bevallási tervezetet. Az elkészített adóbevallási tervezeteket a NAV 2018. március 15-től az Ügyfélkapun keresztül elektronikus formában elérhetővé teszi.

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adójuk megállapítását. Így a munkavállalóknak idén januárban már nem kell nyilatkozniuk arról, kérik-e, hogy munkáltatójuk készítse el szja-bevallásukat a NAV ugyanis számukra is összeállítja a 2017-re vonatkozó szja-bevallási tervezetet. Az elkészített adóbevallási tervezeteket a NAV 2018. március 15-től az Ügyfélkapun keresztül elektronikus formában elérhetővé teszi.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik ügyfélkapuval, azonban van elektronikus személyazonosító igazolványa és kényelmes körülmények között otthonról szeretne ügyfélkaput nyitni, abban az esetben online módon is regisztrálhat az Ügyfélkapuhoz!

A https://ugyfelkapu.gov.hu/ weboldalon a regisztráció elindításához kattintson a „Regisztráció” felület „Elektronikus személyazonosító igazolvánnyal regisztrálok”menüpontjában található „Azonosítás indítása” gombra.A megjelenő űrlapon adja meg az elektronikus személyazonosító igazolványán található, hat számjegyből és két betűből álló okmányazonosítót, majd a regisztrációs kódot. Utóbbi a személyazonosító igazolványának igénylésekor kapott tizenegy, számjegyekből és betűkből álló karaktersorozat. Az adatok megadása után kattintson az „Ellenőrzés” gombra.A helyes adatok megadása után megjelenő űrlapon az Ön személyi adat- és lakcímnyilvántartásban szereplő természetes személyazonosító adatai (viselt név, születési név, születési hely, születési idő, anyja neve, állampolgárság), valamint a regisztrációhoz használt okmány típusa és száma automatikusan kitöltődnek. Ezek az adatok a felületen nem módosíthatók.A regisztrációs adatokra vonatkozó részben meg kell adnia a választott felhasználói nevét (kis- és nagybetű érzékeny, kizárólag a magyar abc betűiből állhat, minimális hossza 4 karakter, ebből minimum háromnak különböznie kell).Az „E-mail cím” mezőbe azt a címet kell megadnia, amelyet az Ügyfélkapuhoz szeretne használni. Az „E-mail cím megerősítése” mezőbe ugyanezt a címet kell beírnia.Az űrlap kitöltését követően kattintson a „Regisztráció” gombra. A regisztráció sikerességéről üzenetablakban kap tájékoztatást. Aktiváló kódját e-mailben küldi el a Központi Rendszer.

Amennyiben nincs lehetősége online módon regisztrálni, az Ügyfélkapu létrehozása érdekében bármelyik regisztrációs szervnél - okmányirodában, kormányablakban, a NAV főbb ügyfélszolgálatain, konzulátusokon, egyes postai ügyfélszolgálatokon kezdeményezheti az eljárást.

A személyes regisztrációhoz a várakozási idő elkerülése érdekében javasoljuk a kormányablakokba, okmányirodákba az időpont foglalását. A https://ugyfelkapu.gov.hu/ weboldalon a „Regisztráció” fül „Időpontot foglalok okmányirodába vagy kormányablakba” menüpontjában kattintson az „Időpontfoglalás” gombra, majd válasszon a szolgáltatás által felajánlott menüpontok közül. Vagy hívja ingyenesen a nap 24 órájában elérhető 1818-as kormányzati ügyfélvonalat.

Tekintettel arra, hogy a bevallási időszakban várhatóan megnövekszik az ügyfélkapuk nyitása iránt az igény, a kormányablakokról szóló 515/2013. (XII.30.) Korm. rendelet 1/A. § (1) bekezdése alapján a járási hivatalok települési ügysegédjei is felkereshetők az ügyfélkapu regisztráció létrehozása céljából.

Megkezdődött a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezése »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.24. 11:10
Megkezdődött a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezése
Január 15-én lépett hatályba a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezéséről szóló 488/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet, amely lehetővé teszi a károsultak rendkívüli állami kárrendezését, pénzbeli megsegítését.

Január 15-én lépett hatályba a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezéséről szóló 488/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet, amely lehetővé teszi a károsultak rendkívüli állami kárrendezését, pénzbeli megsegítését.

Állami kárrendezésre azok jogosultak, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg és követelésük 2018. január 15-én még fennáll. A károsultak 2018. február végéig adhatják be a kárrendezés iránti kérelmüket a lakóhelyük szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal kormányablakaiban. A február 28-i határidő jogvesztő hatályú.

A kormányablakokban benyújtott kárrendezési kérelemhez csatolni kell a jogosultságot alátámasztó dokumentumokat, különösen a feladatteljesítésre, annak jellegére, helyére, időtartamára vonatkozó iratokat. Aki valamilyen okból nem rendelkezik a szükséges iratokkal, azok pótlására büntetőjogi felelőssége tudatában írásban vagy akár szóban is nyilatkozatot tehet, amiről a kormányablak munkatársai jegyzőkönyvet vesznek fel. A kérelem befogadása, illetve a nyilatkozat felvétele során a hivatkozott Korm. rendelet 6.§ -ában foglalt rendelkezésekre kiemelt figyelmet kérünk fordítani.

A kárrendezéssel kapcsolatos ügyek intézésére általános hatóságként a Pest Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya jogosult, így a bevett kérelmeket ennek a szervezeti egységnek címezve kérjük továbbítani.

A kérelem és a tájékoztató az alábbi linkeken érhetők el:

Kérelem

Tájékoztató

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.09. 14:55
Pályázati felhívás A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 18. §-a, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerőpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 18. ,18/A. és 27. §-ai alapján - a Nemzeti Foglalkoztatási Alap (továbbiakban: NFA) "Foglalkoztatási és képzési támogatások" kiadási jogcíme 2018. és 2019. évi központi keretéből - a Nemzetgazdasági Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) nyílt pályázatot hirdet a mikró-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: KKV-k) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

A részletes pályázati felhívás és mellékletei elérhetőek a Hirdetmények menüpont alatt.

☂ Időjárás
Most:
2 °C  erősen felhős erősen felhős
Holnap:
-5-3°C  szeles szeles

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
15:45 Patkós I. terem
The Commuter - Nincs kiszállás
Online jegyfoglalás »

16:00 Huszárik Z. terem
Vuk
Online jegyfoglalás »

17:45 Patkós I. terem
A Pentagon titkai
Online jegyfoglalás »

18:00 Huszárik Z. terem
A vendégek
Online jegyfoglalás »

19:45 Huszárik Z. terem
Aurora Borealis - Északi fény
Online jegyfoglalás »

20:00 Patkós I. terem
A szabadság ötven árnyalata
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.019 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 2011986 | Ebben a hónapban: 27108 | Ma: 418 | jelenleg: 2 | Statisztika |