DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2017. szeptember 23. szombat, Tekla napja van. - Holnap Gellért napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

oldal:1/57 bejegyzés:10/561

Irány a Sereg! »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.20. 12:57
Irány a Sereg!
„A honvédelem nemzeti ügy!” Hazánknak szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik tanulmányaik, vagy civil foglalkozásuk megtartása mellett támogatják a honvédelem ügyét.

„A honvédelem nemzeti ügy!” Hazánknak szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik tanulmányaik, vagy civil foglalkozásuk megtartása mellett támogatják a honvédelem ügyét.

Szereti a kihívásokat, és szeretne tenni otthona és környezete biztonságáért? Kipróbálná a katonai szolgálatot? Száműzheti az egyhangúságot az életéből!Jelentkezzen önkéntes tartalékos katonának!

Az ország valamennyi járásában járásonként megalakultak a területi elven szervezett önkéntes tartalékos századok, így a vecsési járásban is. A céljuk, hogy szükség esetén helyben rendelkezésre álljanak kiképzett, felkészített, alkalmazható erejükkel. A területvédelmi tartalékos század tagjai a felkészítések alkalmával olyan kiképzést, tudást kapnak, amely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről. Minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erőkön nyugszik, akik veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy komoly segítséget nyújtsanak.

Az önkéntes tartalékos katonai szolgálatot támogató munkáltató a munkavállalójának tényleges katonai szolgálatteljesítési időtartamára, valamint az ezzel kapcsolatban kiadott pótszabadság időtartamára kompenzációra jogosult. Támogassa Ön is a honvédelem ügyét!

Jelentkezhet minden nagykorú, magyarországi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű és cselekvőképes magyar állampolgár, a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, regisztrációs lapot bármely Kormányablakban kaphat, amelyet a kitöltést követően a járási hivatal továbbít az illetékes toborzó irodák részére, valamint elérhető a megyei toborzó iroda ügyfélszolgálatán és letölthető a www.irányasereg.hu weblapról is.

Szerződést kötni csak alkalmas minősítésű egészségi, pszichikai vizsgálatot követően lehet, amire a regisztráció után kerülhet sor. Az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatra jelentkezőnek II. típusú alkalmasság-vizsgálaton kell részt venniük. A vizsgálatot a jelentkező háziorvosa is elvégezheti, ha van foglalkozás-egészségügyi alkalmasság vizsgálatra szóló képesítése. Ellenkező esetben foglalkozás-egészségügyi képesítéssel rendelkező szakorvos végzi. A vizsgálat költségét a Magyar Honvédség fizeti.

Te Szedd! – önkéntes hulladékgyűjtés Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.18. 14:56
Te Szedd! – önkéntes hulladékgyűjtés Pest megyében
Idén is csatlakozott a Pest Megyei Kormányhivatal, a Földművelésügyi Minisztérium által hetedik alkalommal megszervezett Te Szedd! – önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. A természetes környezet szépségének helyreállításában szeptember 15-én, egy több mint ötvenfős, kormányhivatali önkéntes csapat vett részt, amelyet Tarnai Richárd a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is erősített.

Az akció ebben az évben illeszkedett a nemzetközi takarítási világnaphoz is, és célja a tisztább és egészségesebb környezet kialakítása az illegálisan közterületekre kihelyezett szemétkupacok eltüntetésével. Emellett fontos a környezettudatos gondolkodásmód erősítése is, valamint szeretné népszerűsíteni a lakosság körében az önkéntességet, amelynek jelentős közösségépítő szerepe is van.

A Pest Megyei Kormányhivatal önkéntesei ezúttal is Vác környékén, a bányájáról híres Sejce-dűlőben gyűjtötték a szemetet, a többi járási hivatal munkatársai pedig egyénileg, helyben tisztították meg a környezetüket.A környezeti tisztaságot fontosnak tartó munkatársak az előre egyeztetett útszakaszokon, több csoportban, összesen 300 műanyag zsáknyi szemetet hordtak össze. Ezenkívül az árkokban és a dúsan benőtt fás területeken is rengeteg olyan nagyméretű hulladékot, többek közt gumiabroncsot, fürdőszobai berendezést, autóalkatrészt, tévé képcsövet találtak, ami nem fért már a zsákokba.

Szép természeti környezetben, de kevéssé forgalmas út mentén, balesetveszély nélkül dolgozhattak az önkéntesek, majd az összegyűjtött hulladékot a helyi kollégák folyamatosan és zökkenőmentesen szállították a Rády útra, ahonnan a Teszedd! munkatársai a következő napokban viszik majd el.

A Földművelési Minisztérium által országosan szervezett program keretében egyébként közel százharmincezer önkéntes, több mint 2200 helyszínen szedte idén is, a felelőtlen emberek által eldobott, a környezetünket súlyosan károsító hulladékot.

Pest megyéből rajtolt el a 12. Coop Rally »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.15. 11:42
Pest megyéből rajtolt el a 12. Coop Rally
A Pest megyei Albertirsáról rajtolt el szeptember14-én a Coop Rally, amelynek célja a magyar minőségi termékek népszerűsítése. Idén már 12. alkalommal hívja fel a figyelmet a magyar üzletlánc a hazai termékekre. A rallyzók 2 nap alatt 9 állomás érintésével járják be az Alföldet, és összesen 735 kilométert tesznek meg. A verseny megnyitóján részt vett Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Száz autó rajtolt el Albertirsáról, a Coop Rally kezdő állomásáról. Ez a megmérettetés nem a gyorsaságról szól, hiszen a versenyzők a KRESZ szabályainak betartásával meghatározott időben érkeznek a célállomásokra.

Kiss Csaba rendőr elmondta, a versenyzők a közlekedés szabályainak betartásával példát mutatnak a többi közlekedőnek, mert fontos, hogy a többi közlekedésben résztvevő számára is pozitív kicsengése legyen a rendezvénynek.

Az állomásokon játékos feladványokat kellett megoldaniuk, melyekkel pontokat gyűjthettek. Jászberényben például egy bevásárló lista alapján kellett összeválogatniuk a minőségi magyar termékeket.

Nem csak a hazai üzemek termékeivel, hanem azok előállításával is megismerkedhettek a versenyzők. A Coop Rally útvonalán többek között élelmiszerboltokba, húsüzemekbe, malmokba és tejipari vállalatokhoz is ellátogattak a résztvevők.

A cél az, hogy a résztvevők megismerjék a minőségi magyar termékeket, és azok előállítóit. Később erről számot kell adniuk az így megszerzett tudásukról és az összegyűjtött pontszámok adják majd a vezetési tréningekkel együtt az eredményeket, mely alapján a nyertest kihirdetik – magyarázta Tóth Géza, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója.

A magyar élelmiszergazdaság olyan szereplőiről van szó, amelyek innovatívak, minőségi termékeket állítanak elő és lényegében teljesen versenyképesek a külföldi versenytársakkal szemben is. Azt üzeni a Coop Rally ezekkel az üzemekkel is, hogy érdemes magyar árut, magyar terméket keresni, képesek vagyunk a legjobb minőséget a fogyasztók asztalára tenni – fogalmazott Feldman Zsolt, az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

Tarnai Richárd kormánymegbízott az eseménnyel kapcsolatban kiemelte, hogy ezen a különleges versenyen az nyer, aki betartja a szabályokat. „Tapasztalatunk, hogy ugyanígy az élelmiszerláncok közötti versengésben is csak a szabályokat betartó cégek lehetnek hosszú távon győztesek.” Szerencsére egyre többen felismerték azt, hogy a vásárlók bizalmát a minőségi, lehetőleg magyar termékkel és a minőségi kiszolgálással lehet megszerezni, ezért nagy öröm, hogy egyre kevesebb a lakossági panaszbejelentés.

A rallyzók 2 nap alatt 9 állomás érintésével járják be az Alföldet. Összesen 735 kilométert tesznek meg.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Pályaválasztási Kiállítás Rendezvénysorozat Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.14. 13:26
A Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében 2017. évben is megrendezésre kerül Pest megyében 7 helyszínen Pályaválasztási Kiállítás rendezvénysorozatunk. A kiállításon a Pest megyei középiskolák mutatkoznak be, ezen kívül pályaválasztási tanácsadók nyújtanak segítséget az iskolaválasztás előtt álló diákoknak a sikeres életpálya megkezdéséhez szükséges döntés meghozatalában.

A rendezvényen való részévétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információ kérhető az alábbi elérhetőségen:

Berki Orsolya 06-1/279-4785; E-mail: [[[MPbvGgVLT5IJYDMYmVya2kub3Jzb2x5YUBwZXN0Lmdvdi5odQ==]]]

A rendezvény plakátja ide kattintva elérhető.

Zavartalan a levegőminőség mérése Budapesten »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.13. 12:18
Zavartalan a levegőminőség mérése Budapesten
Folyamatosan mérnek a műszerek és folyamatosan elemzik a szakemberek az adatokat a budapesti légszennyezettséggel kapcsolatban. Kihagyás nélküli, folyamatos az adatgyűjtés az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) Pest Megyei Kormányhivatal által üzemeltetett alközpontjában. A levegőminőség monitorozása továbbra is megszakítás nélküli, a szakemberek hangsúlyozzák: a levegő minőségében rendkívüli intézkedésre okot adó változást nem tapasztaltak sem augusztusban, sem szeptemberben.

Augusztus 18-án áramkimaradás történt az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) Pest Megyei Kormányhivatal által üzemeltetett (PMKH) alközpontjában. Ennek következtében informatikai probléma lépett fel, amely megakadályozta, hogy az országos mérőhálózathoz a mért adatok azonnal eljussanak. A szakemberek hangsúlyozzák, mind a levegő monitorozása, mind az adatok elemzése folyamatos, de ennek az informatikai hibának a következtében nem érhetőek el a www.levegominoseg.hu weboldalon.

A műszaki meghibásodást követően a Pest Megyei Kormányhivatal megtette a szükséges intézkedéseket az adatszolgáltatás mielőbbi helyreállítására. A számítógépek javítása már megtörtént, jelenleg a rendszer tesztelése és az adatbázis telepítése történik. A hét második felében várhatóan a teljes helyreállítás befejeződik.

A hatóság szakemberei nyomatékosan hangsúlyozzák, az informatikai rendszert érintő műszaki meghibásodás alatt az automata mérőállomásokon az adatgyűjtés továbbra is folyamatos.

Egészségügyi vizsgálatoknak álcázott termékértékesítések »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.12. 10:58
Egészségügyi vizsgálatoknak álcázott termékértékesítések
A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály országos témavizsgálat keretében ellenőrizte az árubemutatókat és az egészségügyi vizsgálatoknak álcázott termékértékesítéseket. Az ellenőrzések eredményeiről Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja szeptember 11-én, a Kossuth Rádió Napközben című műsorában számolt be.

Tarnai Richárd kormánymegbízott kiemelte, hogy az ellenőrzés és a lakossági bejelentések alapján a kormányhivatal arra a megállapításra jutott, hogy az utóbbi időben az árubemutatók helyett bizonyos cégek az egészségügyi vizsgálatoknak álcázott termékértékesítésre koncentrálnak. Ezt bizonyítja, hogy a 2017-es évben csak Pest megyében 26 db panaszbejelentés érkezett egészségügyi vizsgálatoknak álcázott termékértékesítéseket végző vállalkozások tisztességtelen magatartásával kapcsolatban.

A kormányhivatal folyamatos ellenőrzéseinek célja egyrészt az időskorú lakosok figyelmének felhívása másrészt a vállalkozások tisztességtelen magatartásának szankcionálása.

A láncolat felderítéséhez részletes információgyűjtésre, több helyszíni szemlére is sor került. A kormányhivatal a helyszíni vizsgálatok és a bejelentők tanúvallomásai alapján az esetek kétharmadában szabott ki több millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot, a vállalkozások tisztességtelen magatartása miatt. Valamint kötelezte a vállalkozásokat, hogy a fogyasztókkal szemben alkalmazott, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatát szüntesse meg.

A helyszíni vizsgálatok és a kormányhivatalhoz érkezett bejelentések tapasztalatai alapján megállapítást nyert, hogy már a telefonos meghívások alkalmával megtévesztik az embereket.

A kormánymegbízott azt is elmondta, hogy a résztvevőknek vásárlással, vagy a programba való belépéssel kapcsolatos döntésüket sok esetben azonnal, de legkésőbb azon a napon kellett meghozniuk. A fogyasztó döntésének ilyen módon történő befolyásolása esetén súlyosbító körülményként értékelhető a résztvevők kora, száma, valamint az érintett termék mennyisége és értéke.

Tapasztalat szerint a cégek az utóbbi időben már nem termékeket értékesítenek, hanem igen magas árakon a termékek használati díját fizettetik meg a vásárlóval. Általános, hogy éves szerződét kötve a terméket azonnal átadják, így szolgáltatás teljesítése már is elkezdődik, ezért a fogyasztónak nincs lehetősége az elállási jog gyakorlására.

A Hatóság a helyszíni vizsgálatok és a lakossági bejelentések alapján azt is megállapította, hogy a cégek által felkínált „orvosi” vizsgálatok helyszínei a vállalkozások fiók telephelyei, üzlethelységei voltak, így az idős embereknek szintén sérül az elállási joga.

Tarnai Richárd kormánymegbízott végül felhívta a termékbemutatókon résztvevők figyelmét, hogy csak olyan vizsgálatokon vegyenek részt, melyet valóban rendelőintézetek, kórházak szerveznek. Továbbá hozzátette, hogy lehetőleg semmilyen gyógyászati segédeszközt és egészségügyi szolgáltatást ne vásároljanak ilyen körülmények között.

Iskolafejlesztés Aszódon »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.07. 15:55
Iskolafejlesztés Aszódon
Elkészült az Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium új épületszárnya. Az új iskolaév első hetében Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is ellátogatott az intézménybe.

Elkészült az Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium új épületszárnya. Az új iskolaév első hetében Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is ellátogatott az intézménybe.

A tavalyi évben általános iskola indult az Aszódi Evangélikus Gimnáziumban. Ehhez kapcsolódva új épületszárny építése kezdődött 2016 októberében, amelynek alapkövét decemberben helyezték el. Az alig egy év alatt elkészült új épületszárnyban szeptember első hetében megkezdődhetett a tanítás.

Tarnai Richárd kormánymegbízott az új épületszárnyban a diákokkal és a tanárokkal való találkozás során elmondta, hogy annak idején három évig járt Petőfi Aszódon iskolába, ami igen inspiráló lehetett számára, mert úti jegyzeteiben azt írja, itt volt először szerelmes, ennek hatására itt kezdett először verseket írni, és itt akart először színésszé válni.

„Nagy öröm látni, hogy ilyen gyönyörű és modern iskolában tanulhatnak az aszódi diákok, azt pedig csak remélni tudom, hogy ez a környezet a mai diákokban is olyan gyümölcsöket hoz majd a későbbiekben, mint amilyeneket annak idején Petőfi Sándorban termettek.”

A tíz osztályteremnek, nyolc csoportszobának, egy tornateremnek otthont adó az új létesítmény összesen mintegy háromszáz diáknak biztosít kulturált környezetben történő tanítási, tanulási lehetőséget.

Az új épületszárny terveit, csakúgy, mint a húsz évvel ezelőtt elkészült iskola korábbi részeit, valamint a 2001-ben átadott tornaterem terveit is Nagy Tamás Ybl-díjas építész készítette.

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.04. 08:00
Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. szeptember havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. szeptember havi elérhetőségeiről.

 

 

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

A településkép védelméről Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.01. 16:12
A településkép védelméről Pest megyében
A települések visszajelzéseiből kirajzolódott az igény egy újbóli szakmai párbeszéd folytatására a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtásával kapcsolatban, ezért a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság újra országos képzéssorozatot szervezett. Ennek keretében a Pest Megyei Kormányhivata, a Pest Megyei Építészkamara és Pest Megye Önkormányzata közösen invitálta meg a megyei önkormányzatok polgármestereit, jegyzőit, főépítészeit és a tervező mérnököket a szakmai fórumra.

A települések visszajelzéseiből kirajzolódott az igény egy újbóli szakmai párbeszéd folytatására a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtásával kapcsolatban, ezért a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság újra országos képzéssorozatot szervezett. Ennek keretében a Pest Megyei Kormányhivata, a Pest Megyei Építészkamara és Pest Megye Önkormányzata közösen invitálta meg a megyei önkormányzatok polgármestereit, jegyzőit, főépítészeit és a tervező mérnököket a szakmai fórumra.

Az eseményen Kovács Beáta, a Miniszterelnökség Területrendezési és Településügyi Főosztályvezető-helyettese a Vármegyeháza Dísztermében tartott előadást a Településképi Arculati Kézikönyvekre alapozó településképi rendeletek megalkotásáról.

Nemzeti Tanévnyitó Nagykőrösön »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.01. 13:12
Nemzeti Tanévnyitó Nagykőrösön
A Pest megyei Nagykőrösön tartották augusztus 31-én a nyolcadik Nemzeti Tanévnyitót. A Nagykőrösi Református Templomban rendezett eseményen részt vett a tanárok gyermekek és a szülők mellett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, Szabó Gábor lelkészelnök, Czira Szabolcs polgármester, valamint Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Balog Zoltán miniszter ünnepi beszédében rámutatott: vége van az átmeneti nehézségeknek, a korábbi működési problémák megszűntek, ma egy bejáratott rendszerben kezdik el a diákok a tanulást.

Balog Zoltán úgy fogalmazott: a múlt útjai 2010-re elfogytak a köznevelés rendszere alól. Akkor egy igazságtalan rendszert örököltek, amely pénzügyi struktúrájában fenntarthatatlan volt, állandó bizonytalanságot hordozott, anyagilag kiszolgáltatta a tanárokat és bizonytalanságban tartotta az iskolafenntartó önkormányzatokat, szélesre tárta az esélyegyenlőtlenségi ollót. A miniszter szerint az anyagi gondokat az erősödő gazdaság megoldja, a szakmai problémákat pedig a párbeszéd oldotta, oldja meg.

Balog Zoltán a családokat segítő intézkedések között kitért arra, hogy 1-9. osztályban egy fillért sem kell fizetni a tankönyvekért, ami több mint egymillió diákot érint, az ingyenes étkeztetés pedig a diákok felére terjed ki. (A minisztérium utólagos tájékoztatása szerint a beszédben tévesen kétharmad hangzott el.) Szólt a most induló iskola-felújítási programról, ami 200 ezer gyermek tanulási helyét érinti majd.

A nagykőrösi templomban a tárcavezető kitért arra is, hogy azért tartanak nemzeti tanévnyitó ünnepséget, mert az nem csak az itthoni, hanem a világ bármely részén, a határokon túl élő magyarságnak is szól. Minden magyar iskolának szól az a pályázat is, amelyet a Petőfi Irodalmi Múzeum írt ki 10 és 18 év közti gyermekek és az őket oktató intézmények részére, hogy felkereshessék Arany János életének helyszíneit – jelentette be Balog Zoltán, az Arany János születésének 200 évfordulóján szervezett eseménysorozathoz kapcsolódó kezdeményezést.

A miniszter felidézte, hogy 17 éve, az első Orbán-kormány alatt létrehozott Arany János Tehetséggondozó Program is meghozta a hozzáfűzött reményeket, mert az abban résztvevő gyermekek körében sokkal kisebb később a lemorzsolódás az oktatásban.

Az egyházi oktatási intézményeket arra kérte Balog Zoltán, hogy ne egy zárt rendszert alkossanak, hanem inspirálják az állami intézményeket. A miniszter a tanárok feladatairól azt mondta, hogy nekik kell megteremteni az átadható tudás és a valós élet közötti kapcsolatot, ami nem kis feladat.

A miniszter azt is elmondta, hogy a kormány tervezi a Nemzeti alaptanterv megújítását, amelyet elkészülte után társadalmi vitára fognak bocsátani.

Az ünnepség végén a tárcavezető átadta a Trefort Ágoston-díjakat, amelyet a szakminiszter adományozhat azoknak a minisztériumi, önkormányzati vagy intézményi dolgozóknak, akik az oktatás érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeztek.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a nagykőrösi nemzeti tanévnyitóval kapcsolatban elmondta, hogy különleges és felemelő érzés az Arany-emlékévben, Arany János tanítói pályájának színhelyén kezdeni a tanévet. Arany János ugyanis a szabadságharc bukása után itt, a Pest megyei Nagykőrösön talált menedéket, és kilenc éven keresztül 1860-ig, a főgimnáziumban, magyar és latin szakos tanárként tanította a rábízott diákokat. Elképzelhetjük, hogy mi mindent kaphattak a klasszikus kultúrából és a magyar nyelv szépségéből az akkori nagykőrösi diákok ettől a nagy műveltségű, több nyelven beszélő és fordító költőtől.

"Öt iskolás gyermek édesapjaként, - van köztük érettségire készülő és első osztályos kisdiák is- izgalmas és sok feladattal járó dolog számomra a tanévkezdés, de hiszem, hogy ezek az iskolai évek az ember az emberi élet egyik legszebb, élményekben leggazdagabb időszakai. Nekünk pedig szülőknek, tanároknak és politikusoknak mindent meg kell tennünk, hogy a gyerekek színvonalas oktatásban jó nevelésben és biztonságot adó körülményekben részesüljenek" - mondta el a kormánymegbízott.

A tanévnyitó zárásaként Balog Zoltán megkoszorúzta a templom kertjében található Arany János szobrot.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

☂ Időjárás
Most:
12 °C  közepesen felhős közepesen felhős
Holnap:
12-21°C  szitálás, gyenge eső szitálás, gyenge eső

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
13:45 Patkós I. terem
Gru 3. - 3D
Online jegyfoglalás »

14:00 Huszárik Z. terem
Bartók
Online jegyfoglalás »

15:45 Patkós I. terem
Gru 3.
Online jegyfoglalás »

15:45 Huszárik Z. terem
Bartók
Online jegyfoglalás »

17:15 Huszárik Z. terem
Hetedik alabárdos
Online jegyfoglalás »

17:30 Patkós I. terem
Újra otthon
Online jegyfoglalás »

19:45 Patkós I. terem
Kingsman: Az aranykör
Online jegyfoglalás »

20:00 Huszárik Z. terem
Ultra
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.026 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 1810428 | Ebben a hónapban: 19096 | Ma: 768 | jelenleg: 9 | Statisztika |