DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2017. november 22. szerda, Cecília napja van. - Holnap Kelemen napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

oldal:1/59 bejegyzés:10/585

Bemutatkoztak a váci és a vecsési járás képzőművészei »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.14. 13:26
Bemutatkoztak a váci és a vecsési járás képzőművészei
Immár negyedik alkalommal került sor a Pest megyei járások képzőművészeinek alkotásait bemutató tárlatra a pesti Vármegyeházán. Ezúttal a váci és a vecsési járás alkotóinak műveit nézhetik meg egy hónapon keresztül a látogatók. Az eseményt november 9-én Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg.

Olajfestmények, akvarellek, portrék és tájképek, de még makettek is láthatóak azon a kortárs képzőművészeti kiállításon, amely a Pest Megyei Kormányhivatal egy évig tartó rendezvénysorozatának újabb állomása. A váci és a vecsési művészek mellett családtagok, barátok és a művészetszerető kormányhivatali dolgozók töltötték meg a kormányhivatal egyik legnagyobb tárgyalóját a megnyitó napján.

Tarnai Richárd kormánymegbízott a megnyitó beszédében kiemelte, hogy a művészek egy különleges világba kalauzolnak minket és néhány pillanatra kiszakítanak a hétköznapok kormányhivatali munkából. Műveik nagyszerű esztétikai élményt nyújtanak és megengedik nekünk, hogy egy kicsit más, a miénktől eltérő szemszögből is láthassuk a világot.

A megnyitó keretében Balogh Dávid fiatal művészettörténész mutatta be a kiállítás anyagát majd Fehér Edina Vecsési Járási Hivatal vezetője, valamint Maruszki Gábor a Váci Járási Hivatal vezetője köszöntötte a megjelent művészeket és az érdeklődőket.

A köszöntők után a megnyitó résztvevői jó hangulatú beszélgetés közben tekintették meg a kiállítást.

Téli értekezlet és polgármesterek konferenciája »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.13. 08:42
 Téli értekezlet és polgármesterek konferenciája
A Pest megyei települések polgármesterei és járási hivatalvezetői részére november 8-án került megtartásra a Pest Megyei Kormányhivatal dísztermében a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett téli értekezlet, illetve polgármester konferencia.

A rendezvény célja volt a rendkívüli téli időjárási viszonyok során jelentkező, a lakosságának élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztető események kezelése érdekében szükséges felkészülési és végrehajtási feladatok egyeztetése és összehangolása.

A szakmai értekezleten megjelenteket Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntötte. A köszöntőt követően Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg az értekezletet. Megnyitójában elmondta, hogy a mai alkalom lehetőséget ad arra, hogy a rendkívüli téli időjárás következményeinek felszámolására hivatott szervezetek valamint az önkormányzatok képviselői egyeztessék feladataikat, és közösen tervezzék meg az előttünk álló kihívásokra adandó hatékony válaszokat. Fontosnak tartja, a  területre jellemző veszélyforrások beazonosításával kapcsolatos folyamatos tevékenységet, a kockázati tényezők feltárásának fontosságát hangsúlyozva, annak érdekében, hogy a szükséges mértékű, tervezhető erőforrásokat biztosítani lehessen.

Az igazgató szavait követően bemutatásra került az október 23-i „Nárcisz” viharhoz kapcsolódó káresemények felszámolása érdekében végrehajtott tevékenység, majd az értekezletre meghívott társszervek és az együttműködő szervezetek képviselői tájékoztatták a jelenlévőket a téli felkészüléssel kapcsolatos feladataik helyzetéről. További szakmai felkészítés keretében az önkormányzati vezetők tájékoztatást kaptak a szén-monoxid mérgezés megelőzésével kapcsolatos feladatokról, a mentő tűzvédelem aktualitás helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről. Iparbiztonsági és a polgári védelmi szakterületek vonatkozásában a környezeti hatásvizsgálati eljárások, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás helyzete, illetve a megyei vis maior pályázatokhoz kapcsolódó feladatok kerültek bemutatásra. Zárásként Branyiczky Márk tű ezredes, igazgató megköszönte az együttműködők, társszervek és a szolgáltatók közös felkészülési tevékenységét, kitért a felkészítés fontosságára, valamint a megelőzés szükségességére.

A konferencia konzultációval zárult, a felmerült kérdések megválaszolására került sor.

(PMKI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Felfüggesztette a konyha működését a hatóság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.09. 09:03
Felfüggesztette a konyha működését a hatóság
Összevont ellenőrzést tartott november 8-án a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya az ExZootic Caféban. A helyszíni ellenőrzés során feltárt hiányosságok miatt a hatóság szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az egység működését. A hiányosságok pótlására határidőt írtak elő a szakemberek, az egység kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat újra.
Kép forrása: exZOOtic Café Facebook oldala

Az ExZOOtic Café nevű kávézó és melegkonyhás vendéglátóegységgel kapcsolatban a hatóság szerdán azonnali vizsgálatot rendelt el, ahol mind az állategészségüggyel, mind az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek összevont hatósági helyszíni ellenőrzést tartottak.

Az egység működését a Pest Megyei Kormányhivatal szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették a konyhatér nagyfokú csótányszennyezettsége miatt, valamint az egyik raktárhelységben jelöletlen, vélhetően állati takarmányozásra szánt májat, nyers csirkeszárnyat tároltak. Nem vezették a szükséges dokumentációkat, nem volt kihelyezve zárt hulladéktároló, helyette egy falra függesztett zsákban gyűjtötték a hulladékot. Nem tudták a helyszínen bemutatni az alapanyagok eredetét igazoló számlákat, szállítóleveleket, valamint a mélyhűtőkben szabálytalanul tároltak élelmiszert.

Kép forrása: exZOOtic Café Facebook oldala

A bemutatásra tartott állatokat a hatósági állatorvosok mellett az Állatorvostudományi Egyetem Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszékén dolgozó állatorvosok is megvizsgálták. Az állatok további bemutatásához feltételeket szabtak, például egyes terráriumokban egymással versengő fajokat tároltak, melyeket szét kell választani, a terráriumokat zárhatóvá kell tenni, valamint el kell távolítani a beteg állatokat, és ugyancsak el kell távolítani a „harapós” malacot az ügyféltérből.

A felsorolt hiányosságok pótlását követően kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat újra az egység a Pest Megyei Kormányhivatal döntése értelmében.

Erdélyi óvodásoknak gyűjtött a hivatal »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.08. 11:38
Erdélyi óvodásoknak gyűjtött a hivatal
Foglalkoztató játékok, színes ceruzák, kifestők, gyurmák, mesekönyvek, szőnyegek valamint higiéniai eszközök és felszerelések gyűltek össze a Csángóföld legkeletibb részén fekvő kosteleki óvodának. Az adományokat a Pest Megyei Kormányhivatal dolgozói gyűjtötték az ezeréves határon fekvő település idén induló magyar nyelvű oktatási intézményének.

Foglalkoztató játékok, színes ceruzák, kifestők, gyurmák, mesekönyvek, szőnyegek valaminthigiéniai eszközök és felszerelések gyűltek össze a Csángóföld legkeletibb részén fekvő kosteleki óvodának. Az adományokat a Pest Megyei Kormányhivatal dolgozói gyűjtötték az ezeréves határon fekvő település idén induló magyar nyelvű oktatási intézményének.

Kostelekről talán elsőként a Repülj páva műsorának köszönhetően hallhatott a szélesebb közönség 2014-ben, amikor Vaszi Levente csángóföldi földrajztanár, hagyományőrző, népdal énekes, néptáncos varázsolta el hétről-hétre a hallgatóságot. A településen miután Bakó megyéhez csatolták megszűntették a magyar nyelvű oktatást is. Vaszi Levente és a hozzá hasonló elkötelezett magyarok azonban nem adták fel, a faluban a magyar iskolai oktatás mellett idén beindították az óvodai foglalkozásokat is a kis létszámú óvodás korú gyermekeknek.

Vrencsán Adél óvónő és a kosteleki óvodások segítségért a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz fordultak, és kérésük eljutott a Pest Megyei Kormányhivatalhoz is. A kormányhivatal saját dolgozói között szervezett gyűjtést, az adományozókhoz csatlakozott a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltsége is. A munkatársak felajánlásából az említetteken túl még fűtőtestekkel és a gyermekek részére vitamincsomaggal is tudták támogatni a nehéz helyzetben lévő erdélyi intézményt.

A felajánlott adományok szerencsésen megérkeztek a kosteleki ovisokhoz és még jutott belőle az iskolásoknak is.

A jótékonysági akció szervezői ezúton is köszönik minden adományozó munkatárs segítségét.

Bibó Istvánról nyílt kiállítás a Pest Megyei Kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.06. 12:35
Bibó Istvánról nyílt kiállítás a Pest Megyei Kormányhivatalban
Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére Bibó István élete és munkássága címmel nyílt kiállítás november 3-án a Pest Megyei Kormányhivatal épületében. A megnyitón elhangzott: a Pesti Vármegyeháza udvarának árkádjai alatt felállított kiállítás célja, hogy minél több emberrel megismertessék a méltatlanul elfeledett embert és életutat.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott köszöntőjében azt a képet idézte fel, amikor Bibó István, a harmadik Nagy Imre-kormány államminisztere 1956. november 4-én hajnalban egyedül maradva a magyar parlamentben a szovjet megszállás közepette megírja kiáltványát. Nem tudhatta, hogy milyen büntetés vár rá pontosan, de azzal tisztában volt, hogy akár az életével is fizethet tettéért, mégis megtette – mondta Tarnai Richárd, aki úgy fogalmazott: "személye számunkra példa, amikor Bibóra gondolok, akkor a rendíthetetlenség és a hűség szavak jutnak eszembe”.

Kitért arra is, hogy bár a tárlat méltó helye az épület Díszteremében lenne, mégis inkább olyan helyre, az udvar árkádjai alá került, ahol naponta több ezer ember is láthatja.

Tarnai Richárd a megnyitó zárásaként leszögezte: 1956 megítélésének egyértelműnek kell lennie.

1956-ban voltak a jók és voltak a rosszak, mert 1956-ban mindenkinek megadatott a lehetőség, hogy eldöntse hol áll.

A megnyitón emlékezett a jogtudós és államminiszter lánya is. Tegzes Lászlóné Bibó Borbála rámutatott, a kiállítás azért jött létre, mert Bibó István neve és rendkívüli életútja ma kevéssé ismert. Mint elmondta a tárlat első része azokhoz szól, akik „nem tudnak Bibó Istvánról semmit sem”. Őket a kiállítás hívószavaival próbálják megszólítani. Hozzátette, a második rész az életpálya kiemelkedő pontjait mutatja be.

Bibó Borbála kiemelte a mosolygós címlapfotót, amely akkor készült Bibó Istvánról, amikor hosszú börtönévek után 1963-ban amnesztiával kiszabadulhatott.

Ez a vidám, jókedvű arc azt mutatja meg, hogy Bibó mennyire ember tudott maradni azok után is, amiken át kellett mennie.

A Bibó István élete és munkássága című kiállítás november végéig tekinthető meg a Pesti Vármegyeházán. A tárlatot az 1956-os Emlékbizottság támogatásával a leányfalu Faluház és Ravasz László Könyvtár munkatársai állították össze Tegzes Lászlóné Bibó Borbála szakmai koordinálásával.

(orientpress.hu/Pest Megyei Kormányhivatal)

Elismerések »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.02. 15:22
Elismerések
A Pest Megyei Kormányhivatal két munkatársa is miniszteri elismerő oklevél kitüntetésben részesült az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából. Az elismeréseket dr. Fazekas Sándor miniszter adta át október 24-én.

Haraszti Sándor, a Pest Megyei Kormányhivatal, Érdi Járási Hivatal élelmiszerlánc-biztonsági, Növény és Talajvédelmi Főosztály permetező mestere, a madárinfluenza járvány elleni védekezésben nyújtott áldozatos munkájáért részesült kitüntetésben.

Lengyel István, a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény- és Talajvédelmi, Erdészeti Főosztály gépjárművezetője, ugyancsak a madárinfluenza járvány elleni védekezésben nyújtott áldozatos munkájáért részesült kitüntetésben.

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.31. 08:00
Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. november havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. november havi elérhetőségeiről.

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Ravasz László-emlékkiállítás nyílt »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.30. 13:18
Ravasz László-emlékkiállítás nyílt
A reformáció 500. és Ravasz László református püspök születésének 135. évfordulója tiszteletére rendeztek kiállítást október 27-én a leányfalui Sorg-villában. A megnyitóünnepségen részt vett Boross Péter miniszterelnök, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője, Gulyás Gergely országgyűlési képviselő és Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Balog Zoltán miniszter megnyitó beszédében kiemelte: Ravasz László az egyik legfontosabb magyar református személyisége a 20. századnak. Legfőbb mondanivalója mindig az volt, hogy az élet egyik nagy célja „a világ zűrzavarain felülemelkedő keresztyén jóság". Egyik prédikációjában arról beszélt, hogy az élet a maga egészében „becsületügy"; „nem szabad elvetni, nem szabad elprédálni, nem szabad eladni vagy eldobni".

Balog Zoltán szólt arról is, hogy Ravasz László a magyar reformátusoknak a határok fölötti egységét nemcsak kifejezte, hanem őrizte, képviselte és erősítette is. Trianon után képes volt megtalálni az új küldetést, a megmaradás útjait. Életében mindenkor jelen volt a keresztyén ember felelősségtudata Isten és ember előtt, és emellett egy erős kálvinista tudat.

A miniszter idézte Makkai Sándor írót, református püspököt, aki azt mondta: a lelki egyház „kötelezett, de képes is arra, hogy a politikai nemzetből lelki nemzetet neveljen". A nemzet lelki és szellemi közösség is, az egyház feladata, hogy így szolgálja a közösséget, és ez lett Ravasz László programja is Trianon után – tette hozzá.

Boross Péter volt miniszterelnök emlékező beszédében egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy „a sokat vállaló, magyar lélekkel hadakozó, aztán elnémított személy körül nagyon csendes a levegő". A volt miniszterelnök szerint nem sokat okítják a mai nemzedéket arra, hogy milyen nagyszerű elődei voltak az elmúlt évtizedekben. A reformáció 500. évfordulója és az ahhoz kapcsolódó programok ezért fontosak – mutatott rá. Beszélt arról is, hogy az első minden magyar számára a megmaradás parancsa. Ravasz László szavaira utalva úgy fogalmazott, hogy a magyarság tény, érték és küldetés. Hozzátette, a legfontosabb dolog a nemzet egységbe tömörülése, s a legnagyobbak, akik közé Ravasz László is tartozott, az utolsó erejükkel is védelmezték azt az eszményt, „melynek végső kicsúcsosodása csak az lehet: magyarként megmaradni mindenáron".

A Sorg-villában látható kiállítás Ravasz László (1882-1975) leszármazottainak szakmai vezetésével, aktív közreműködésével készült. A tárlat kurátorai a püspök unokái, dédunokája: Bibó Borbála, Szacsvay Éva és Tegzes Orsolya. Az életutat bemutató kiállítással magyarországi és határon túli magyarlakta települések művelődési intézményeibe, egyházi iskolákba, cserkészotthonokba kívánnak eljutni.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Megkezdték a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont építését »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.30. 11:46
Megkezdték a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont építését
A távlati fejlesztések figyelembevételével kialakított csomópont, és a hozzá kapcsolódó összekötő út megnyitja a környező települések megközelítésének lehetőségét. Az út és hídépítés kedvezően hat a forgalombiztonságra, az életminőségre, a térség versenyképességére. Az beruházás ünnepélyes alapkőletételi ünnepségét 2017. október 27-én tartották meg.

Az új közlekedési létesítmény, az összesen 1,55 km hosszan, a 2101 j. út és a tervezett M3 autópálya különszintű csomópontja között mintegy 1,2 km hosszon, továbbá a tervezett M3-as autópálya csomópont és a 310 sz. főúti átkötés között, mintegy 0,35 km hosszon valósul meg. A kivitelezéshez kapcsolódóan összesen 4 körforgalmi csomópont épül meg az M3-as autópálya déli és északi oldalán, az M3-as autópálya és a 2101 j. út közötti szakasz közepén, valamint a záró csomópontban.

Az beruházás részeként az autópálya felett híd, a Mogyoród patak mellékága felett pedig felöljáró épül. A 2 különszintű felüljáró keresztezésen túl egy szintbeni útcsatlakozás is létesül, az M3 autópálya északi oldalán kialakítandó körforgalom, és az M3 autópálya és a 2101 j. út közötti szakasz közepén kialakítandó körforgalmak között. Összesen 995 méter hosszan építik ki a 4 párhuzamos földutat, ami a földterületek megközelítését segíti elő. A 473 m hosszú zajvédő fal megépítése után csökken a zajterhelés, javul a környékbeliek életminősége. A beruházás keretében az M3-as autópálya déli körforgalmától indulva, nyugati irányban haladva az M3-as autópályát keresztezve, az M3-as autópálya északi körforgalmáig 930 m nagynyomású gázvezeték kiépítése is megtörténik.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Pest megye 5. sz. választókerületének országgyűlési képviselője elmondta: „A gyorsforgalmi utak az ország ütőereit jelentik. A következő időszakban megvalósuló beruházások alapvető célja, hogy a megyei jogú városokat bekössük a gyorsforgalmi hálózatba, valamint az autópályák, autóutak országhatárokig tartó szakaszai is megépülhessenek. Ez a beruházás most Mogyoródot is Fótot bekapcsolja ebbe az úthálózatba, teret adva a további fejlesztési lehetőségeknek, hiszen az infrastruktúra fejlesztés minden fejlesztés alapja.”

Vécsey László, Pest megye 6. sz. választókerületének országgyűlési képviselője hangsúlyozta: „Itt Budapest agglomerációjában nagy szükség van az úthálózat sűrűségének növelésére. Ez a beruházás egy hosszabb távú fejlesztés első üteme, ami nem csak a fennálló közlekedési helyzetre teremt megoldást, hanem további előnyökkel is fog járni a jövőben Fót és Mogyoród számára is.”

Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa kiemelte: „Őszinte büszkeséggel jelenthetem ki, hogy nem csak ebben a két választókerületben, hanem a megyében is folytonos fejlődést tapasztalhatunk, és Pest megye fejlesztése stratégiai kérdés. A magyar gazdaság jelenlegi helyzete lehetővé teszi, hogy több település és régió is jelentős támogatásban részesüljön, Fót városa 150 milliót kapott fejlesztésekre.”

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja hozzátette: „Három dologra van szükség, ahhoz, hogy ezek a fejlesztések megvalósulhassanak. Egyrészt a gazdasági politika jól működik, így a szükséges források rendelkezésre állnak. Másrészt a közigazgatási rendszer néhány évvel ezelőtti korszerűsítése meggyorsította az ügyintézést, csökkentette a bürokratikus eljárások idejét. Harmadrészt a konkrét megvalósításhoz szükség van a beruházó és kivitelező cégek kiemelkedő munkájára. Így minden adott a gyors, pontos és precíz megvalósításhoz.”

Juhász Zoltán, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese a jelenleg folyó munkálatokról számolt be: „A kivitelező a területelőkészítési munkákat követően, további közműkiváltásokat feladatokat fog végezni, majd az M3-as autópálya csomópont északi és déli körforgalmának földmunkái is megkezdődhetnek. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2019 nyarára fejeződnek be, onnantól használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó útszakaszokat az erre közlekedők.”

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a HE-DO Kft. – Penta Kft. – KM Építő Kft. konzorcium végzi nettó 4,998 milliárd forint értékben.

(NIF/Pest Megyei Kormányhivatal)

Pályaválasztási kiállítássorozat Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.30. 11:23
Pályaválasztási kiállítássorozat Pest megyében
A továbbtanulás eldöntésében nyújt segítséget a Pest Megyei Kormányhivatal pályaválasztási kiállítássorozata. Az október 4-e és november 9-e közötti rendezvénysorozat legutóbbi helyszíne Sülysáp volt.

A Pest Megyei Kormányhivatal Pályaválasztási Kiállítás rendezvénysorozatának megvalósításával a szervezők igyekeznek megkönnyíteni a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló 7. és 8. osztályos tanulóknak (és szüleiknek) a sikeres életpálya megkezdéséhez szükséges döntés meghozatalát. A sülysápi október 25-i eseményen részt vett Kiss Attila, a kormányhivatal kabinetfőnöke is.

A rendezvénysorozat célja, hogy a fiatalok a helyi oktatási intézmények által nyújtott lehetőségek mellett ismeretet szerezzenek a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetről, a térségre jellemző sajátosságokról.

A kormányhivatal rendezvényein a Pest megyei középiskolák gyakorlati bemutatkozásán túl, ahol személyesen is találkozhattak a diákok az iskolákat képviselő tanárokkal, diákokkal, szakmabemutatókkal, pályaválasztási tanácsadók is részt vettek. A szakemberek személyre szóló tanácsadás keretén belül nyújtattak segítséget a sikeres szakmairány kiválasztásához.

(Pest Megyei Kormanyhivatal)

☂ Időjárás
Most:
5 °C  gyengén felhős gyengén felhős
Holnap:
4-13°C  gyengén felhős gyengén felhős

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
15:15 Patkós I. terem
Űrvihar
Online jegyfoglalás »

15:30 Huszárik Z. terem
Madame
Online jegyfoglalás »

17:15 Patkós I. terem
Thor: Ragnarök
Online jegyfoglalás »

17:30 Huszárik Z. terem
Lumiére!
Online jegyfoglalás »

19:15 Huszárik Z. terem
Szárnyas fejvadász 2049
Online jegyfoglalás »

19:45 Patkós I. terem
Az Igazság Ligája
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.027 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 1894303 | Ebben a hónapban: 31227 | Ma: 793 | jelenleg: 2 | Statisztika |